Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Korlátlan mobilnet opció a T-Mobile-nál is

Koi Tamás, 2008. november 28. 13:32
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Decembertől a T-Mobile-nál is köthetnek korlátlan adatforgalmat tartalmazó mobilinternet-előfizetést a cég ügyfelei, így mostantól mindhárom hazai mobilszolgáltató kínálatában szerepel ilyen konstrukció. A T-Mobile két versenytársától eltérően nem egy új, adatforgalmi korlát nélküli csomagot vezetett be kínálatába, hanem opcióként kínálja a lehetőséget már meglévő csomagjaihoz.

[HWSW] Decembertől a T-Mobile-nál is köthetnek korlátlan adatforgalmat tartalmazó mobilinternet-előfizetést a cég ügyfelei, így mostantól mindhárom hazai mobilszolgáltató kínálatában szerepel ilyen konstrukció. A T-Mobile két versenytársától eltérően nem egy új, adatforgalmi korlát nélküli csomagot vezetett be kínálatába, hanem opcióként kínálja a lehetőséget már meglévő csomagjaihoz.

A korlátlan opciót a Mobilinternet csomag 5 GB, 8 GB és 15 GB, valamint az Aranytárskártya Mobilinternet csomag 10 GB mellé vehetik igénybe a cég régi és új ügyfelei egyaránt. Azok, akik jelenleg 3 GB-os vagy Aranytárskártya Mobilinternet csomag 2 GB-ot használnak, és korlátlan adatforgalommal interneteznének, meglévő hűségszerződés esetén is válthatnak az 5 GB-os csomagra, és így igényelhetik a korlátlan opciót. A meglévő előfizetők közül tehát elsősorban azok járhatnak jól az új lehetőséggel, akik eddig a kisebb értékű csomagok valamelyikét használták, ezzel együtt a 8, 10 és 15 gigabájtos forgalmi korláttal rendelkező konstrukciók az új ügyfelek számára gyakorlatilag értelmüket vesztik.

A korlátlan opció akár meglévő mobilinternetes hűségnyilatkozat esetén is igényelhető, havi 1000 forintért. Ezt az összeget a szolgáltató egy időszaki akció keretén belül elengedi azoknak, akik egy év hűségidővel kötnek szerződést az új opcióra, tehát ezek az előfizetők a régi árat fizetve forgalmazhatnak korlátlan mennyiségű adatot.

A Pannon november elején vezette be kínálatába az 5990 forintért elérhető, korlátlan adatforgalmat nyújtó "Internet Éjjel-Nappal" csomagját, melyhez hasonló konstrukció a Vodafone "Internet szabadon" előfizetése, mely jelenleg havi 6000 forintba kerül (a szolgáltató most az első hat hónapban féláron adja a csomagot). Ugyanakkor sem a Pannon, sem a Vodafone nem nézi jól szemmel, ha a hálózatot túlterhelő, peer-to-peer adatforgalomra épülő webes szolgáltatásokat, jellemzően torrenthálózatokat használ az előfizető.

A T-Mobile most bevezetett opciójánál a P2P-forgalom korlátozása érdekében a Pannonnal egyező stratégiát alkalmaz, azaz az adott forgalomra vonatkozóan fenntartja magának a jogot a sávszélesség csökkentésére (a T-Mobile ugyanakkor ilyen esetekben is garantálja az Általános Szerződési Feltételekben rögzített cél-, illetve minimálértékeket. Ez 3G/UMTS-hálózaton 130 kilobit/másodperc és 8 kilobit/másodperc letöltési irányban, valamint 40 kilobit/másodperc és 4 kilobit/másodperc feltöltési irányban. A Vodafone ezzel szemben előbb figyelmeztetést küld a felhasználónak, majd ha ez nem vezet eredményre, a tárgyhónapra automatikusan egy forgalmi korlátos csomagba sorolja az ügyfelet és behajtja a túlfogyasztást rajta.