Szerző: Koi Tamás

2008. november 7. 13:47

Decemberben érkezik Magyarországra az LG Renoir

Az LG Eletronics tegnap a magyar újságíróknak is bemutatta a cég következő okostelefonját, az érintőkijelzős KC910-et, mely az ismert impresszionista festő, Renoir nevét viseli. A KU990 (Viewty) utódjának tekintett telefon egyértelműen az Apple iPhone-jának állít konkurenciát, a cég saját bevallása szerint azonban nem divattelefon.

[HWSW] Az LG Eletronics tegnap a magyar újságíróknak is bemutatta a cég következő okostelefonját, az érintőkijelzős KC910-et, mely az ismert impresszionista festő, Renoir nevét viseli. A KU990 (Viewty) utódjának tekintett telefon egyértelműen az Apple iPhone-jának állít konkurenciát, a cég saját bevallása szerint azonban nem divattelefon.

Decembertől Magyarországon is piacra kerül a sikeres utat bejárt LG KU990 utódjának tekintett KC910, azaz a Renoir, mely az LG első teljes érintőkijelzős, 8 megapixeles érzékelőjű kamerával ellátott mobiltelefonja. Az elődjénél gyorsabb HSDPA-adatkapcsolatot is támogató, WLAN rádióval és aGPS-vevővel rendelkező telefon előlapjának nagy részét egy nagyméretű (3 hüvelykes), 400x240 pixel felbontású érintőképernyő foglalja el, mely alatt három vezérlőgombot helyeztek el a mérnökök.

LG Renoir
LG KC910, avagy Renoir

A Renoir a képrögzítéshez egy 8 megapixeles Schneider-Kreuznach lencsés kamerát használ, kiegészítve egy Xenon vakuval, a fényképező automatikusan hozzárendeli a képekhez a GPS-koordinátákat is. Az autófókusz az érintőkijelzőről is vezérelhető, valamint felismeri az arcokat is. A videórögzítésben a felbontás helyett a másodpercenkénti képkockák számával lehet széles skálán variálni, hiszen 5 képkocka/másodperctől 120 képkocka/másodpercig állítható a felvételek sebessége. A szenzor érzékenysége ISO1600-ig állítható.

A telefonnak a médiarögzítés mellett a lejátszás terén sem kell szégyenkeznie. A szabványos formátumok mellett ismeri a DivX és Xvid formátumokat is, található rajta TV kimenet és Bluetooth 2.0 is. A Renoir 70 megabájtnyi beépített memóriával rendelkezik, mely maximum microSD kártyákkal bővíthető. A telefon az LG saját felhasználói felületét, illetve operációs rendszerét használja.

A Renoir decembertől kerül forgalomba Magyarországon, elsőként a T-Mobile árulja majd a készüléket, várhatóan 130 ezer forintos listaáron. Kárpáti Zoltán, az LG mobiltelefonok magyarországi értékesítési vezetője lapunk kérdésére elmondta, hogy a Renoirhoz jövőre a tervek szerint több olyan fizetős, extra tartalom is elérhetővé válik majd, amelyhez eddig itthon nem lehetett hozzájutni, illetve tárgyalások folynak az LG saját zeneáruházának, a Jukebox-nak a magyarországi bevezetéséről is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról