Szerző: Bányai György

2008. november 28. 15:22

Monitorok hátuljára csavarozható az MSI új asztali gépe

Az MSI ötletes kivitelben küldi jövő év első negyedévében piacra Windbox nettopját, mely a megjelenítők hátoldalán található szabványos, menetes furatokba csavarozható. A kisméretű gép hangmentes üzemet ígér, benne egyetlen ventilátor sem csap zajt.

[HWSW] Az MSI ötletes kivitelben küldi jövő év első negyedévében piacra Windbox nettopját, mely a megjelenítők hátoldalán található szabványos, menetes furatokba csavarozható. A kisméretű gép hangmentes üzemet ígér, benne egyetlen ventilátor sem csap zajt.

Az MSI legkésőbb jövő márciusban útnak indítja az ASUS Eee Box riválisát, mely a nevében sem próbál a hasonlóságnak ellentmondani. Az MSI Windbox optikai meghajtót nem tartalmaz, de olyan pluszt igen, amivel kevés számítógép büszkélkedhet. A Windbox a VESA Mount (Flat Display Mounting Interfaceként is ismert) csatlakozószabvány szerint -- mely egységesíti a fali konzolok és a monitorok csavarlyukainak helyét -- rögzíthető a kijelző hátoldalára.


A vékony, fekete gépház netbookos belsőt takar: az 1,6 gigahertzes Intel Atom N270 processzor mellett 1 vagy 2 gigabájt rendszermemóriát és viszonylag nagyméretű, 160, vagy 250 gigabájtos merevlemezt találhatunk. A Windbox annak ellenére, hogy helyhez kötött üzemre tervezték, rendelkezik vezeték nélküli hálózati csatolóval is, mely 802.11 b/g szabvány szerint érheti el az útválasztókat.

A kisméretű gép a Wi-Fi kapcsolat mellett vezetékes hálózatokhoz is kapcsolódhat, ráadásul igen sebesen, 1 gigabit sebességgel. A Windbox multiformátumú kártyaolvasót is tartalmaz, bár ezt nem lesz kényelmes elérni a monitor hátoldalán, ugyanez igaz a három USB-portra is. A nettop hangkártyája támogatja a 7.1-es térhangzást is, így akár médiaközpontként, vagy azok kiegészítőjeként is szépen helytállhat majd.


A nettopot nem csak a monitor hátuljához rögzítve lehet majd használni, hanem egy, a géphez mellékelt állványra téve is. Az MSI a Windbook szállításának kezdőidőpontját csak nagy vonalakban árulta el, a gyártó a dátumot a jövő év első negyedévére teszi. A gép várható fogyasztói árát is ismerhetjük, Európában 200 eurót, az Egyesült Államokban pedig 258 dollárt kell majd fizetni érte.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról