:

Szerző: Dojcsák Dániel

2008. november 28. 11:00

Hiányolják a frissítést az iGO 8 tulajdonosok

Míg az újonnan vásárolt, Nav N Go IGO 8-cal szállított navigációs készülékeken már frissített szoftver és térképverzió található, addig a már iGO 8-at használó, de korábbi PNA-k, illetve az iGO 8 PDA-n futó változatai (melyet külön SD kártyán lehet megvásárolni) nem kaptak eddig frissítést. A szoftvert megvásárló felhasználók joggal panaszkodnak, hiszen illegális forrásból már beszerezhető a frissebb térképszett. Többen hátrányos megkülönböztetésnek érzik, hogy a fizető felhasználók számára késve érkezik a várt tartalom.

[HWSW] Míg az újonnan vásárolt, Nav N Go IGO 8-cal szállított navigációs készülékeken már frissített szoftver és térképverzió található, addig a már iGO 8-at használó, de korábbi PNA-k, illetve az iGO 8 PDA-n futó változatai (melyet külön SD kártyán lehet megvásárolni) nem kaptak eddig frissítést. A szoftvert megvásárló felhasználók joggal panaszkodnak, hiszen illegális forrásból már beszerezhető a frissebb térképszett. Többen hátrányos megkülönböztetésnek érzik, hogy a fizető felhasználók számára késve érkezik a várt tartalom.

Aggodalom

A komoly felhasználók számára azért ennyire fontos a jelenlegi frissítés, mert egyrészt számos olyan fontos útvonal nyílt meg Magyarországon, ami érdemben befolyásolja a tervezést (pl. M0, Megyeri híd), másrészt a magyar térképeken eddig nem elérhető sávinformáció is megtalálható a frissítésben, legalábbis ez derül ki a legújabb iGO8-alapú PNA készülékek tesztjeiből.

Szerkesztőségünk megkereste a Nav N Go ügyfélkapcsolati felelősét, aki elmondta, hogy "a Nav N Go Kft. nem adott ki sem a Nav N Go iGO 8 PDA verzióhoz, sem pedig az ezt a platformot használó PNA eszközökhöz térképfrissítést. Azokat egy időben tesszük majd elérhetővé". A cég képviselője emellett beszélt arról, hogy a napokban fogják bejelenteni a www.naviextras.com portált, ami jelenleg még csupán bétaállapotban van, regisztrálni már lehet, de az ígért frissítéseket és bővítéseket letölteni még nem.

Nav N Go iGO 8 Europe Nav N Go iGO 8 Europe

Viszlát, asztali szoftver!

Felvetődik a kérdés, hogy szintén nem túl régi, a frissítések kezelésére létrehozott Content Manager szoftver sorsa mi lesz. A cég állítása szerint az iGO My Way 2006 kezeléséhez továbbra is erre lesz majd szükség, de az iGO 8 egészen más licencelési eljárást és térképformátumokat kezel, ezért egy teljesen új eszköz fejlesztése jobb megoldásnak bizonyult, mint a Content Manager továbbfejlesztése. A Content Manager bevezetése az iGO 8 esetében csak ideiglenes volt, a cég ügyfélkapcsolati felelőse szerint csupán az új online eszköz elkészültéig kiadott frissítések terítése érdekében volt rá szükség és a Toolbox elkészültével az iGO 8 platform tekintetében szerepe megszűnik.

A Nav N Go képviselője elismerte, tudnak arról, hogy kalózkópiák formájában gyakorta hamarabb elérhetővé válnak tartalmak, ami véleménye szerint óhatatlanul megtörténik, bármit is tesznek. Ezek viszont szerintük többnyire hibásak vagy nem teljesen kompatibilisek a navigációs szoftverek különböző változataival, és a barkácsolásból származó hibákért nem is tudnak felelősséget vállalni.

A frissítések és az új felület kiadásának pontos dátuma egyelőre nem ismert, viszont a Nav N Go képviselője a HWSW szerkesztőségének elmondta, hogy a www.naviextras.com portál éles indulásáról napokon belül sajtóközleményt adnak ki.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.