Szerző: Bányai György

2008. november 10. 13:47

Új MSI notebook 16 hüvelykes képátlóval

Az MSI a 16 hüvelykes méretosztályban indította útjára legújabb noteszgépét, ami leginkább a multimédiás alkalmazások által támasztott követelményeknek szeretne megfelelni.

[HWSW] Az MSI a 16 hüvelykes méretosztályban indította útjára legújabb noteszgépét, ami leginkább a multimédiás alkalmazások által támasztott követelményeknek szeretne megfelelni.

Az MSI EX noteszgép-sorozatának legújabb alkotója, az EX623 Core 2 Duo processzort foglalkoztat, mellé akár 4 gigabájtnyi rendszermemória is rendelhető. A 16 hüvelykes, szélesvásznú, 1366x768 képpontos kijelzőt 512 megabájtos NVIDIA Geforce 9500M GS videochip látja el tartalommal, mellé a hangot mélysugárzóval is kiegészített hangszórórendszer adja.

A merevlemez alapesetben 160, 250, vagy 320 gigabájtnyi adatot tárolhat, mellé Blu-ray meghajtó is kérhető. Az EX623-nak a csatlakoztathatóság oldaláról sincs szégyenkeznivalója, a vezetékes hálózatok mellett 802.11 b/g/n szabványú drótnélküli hálózatokhoz is csatlakozhat, helyi kapcsolatok pedig Bluetooth 2.0 adaptere segítségével építhetők ki. Az interneten kapcsolatot tartókat 2 megapixeles webkamera kényeztetheti.


A 2,7 kilogrammos MSI EX623 16 hüvelykes, szélesvásznú kijelzője alatt numerikus pad számára is akadt hely, de a nagyméretű készülékház oldalán a három USB-port, a FireWire-kapu és az ExpressCard-kártyahely társaságában egy eSATA-port is felfedezhető, igaz, a HDMI-kimenet valamiért kimaradt a lehetőségek közül. Az MSI dátumokkal és árakkal még nem szolgált a Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel felvértezett EX623-mal kapcsolatban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról