Szerző: Bányai György

2008. november 17. 16:12

Az ASUS megkezdte az R50A ultramobil PC-inek kiszállítását

Az ASUS fél éves csúszással megkezdte a rég várt UMPC-jének, az R50A-nak kiszállítását. Az R50A jóval drágább mint egy netbook, igaz a beltérben is több csemegét találunk.

[HWSW] Az ASUS fél éves csúszással megkezdte a rég várt UMPC-jének, az R50A-nak kiszállítását. Az R50A jóval drágább mint egy netbook, igaz a beltérben is több csemegét találunk.

Az ASUS elkezdte kiszállítani a közel egy éve beharangozott UMPC-jét. A gép Windows Vista operációs rendszert futtat, mely 32 gigabájtos SSD meghajtóról töltődik be. Az R50A 1,33 gigahertzes Intel Atom processzort fog munkára, mely mellé 1 gigabájt rendszermemóriát párosítottak. Az érintésérzékeny kijelző igen kicsi, bár méretében igazodik a burkolathoz, de mégis csak 5,6 hüvelykes és 1024x600 képpontos.

A kommunikációs képeségek nem merülnek ki a 802.11 b/g vezeték nélküli hálózati csatoló, valamint a Bluetooth 2.0+EDR adapter által biztosítottakban, melléjük HSDPA-modul is csatlakozik. Az ujjlenyomat-azonosítóval és webkamerával felszerelt R50A helymeghatározásra is használható, mert rendelkezik GPS vevőegységgel, ehhez a Destinator térképszoftvert telepítették, teljes Európa-térképpel.

ASUS R50A MID

Az ASUS UMPC akkumulátora akkor is legalább 3,5 órán keresztül képes táplálni a gépet, ha a Wi-Fi adóvevő és a HSDPA adapter is be van kapcsolva. A három USB-porttal ellátott R50A doboza magán az UMPC-n kívül egy különálló billentyűzetet, valamint egy USB-s külső optikai egységet is rejt, utóbbinál a DVD lemezek írása a maximum. A gond mindössze az árral lehet, mely sajnos netbookos mércével nehezen mérhető, mert az R50A-hoz a kezdeti időkben 1475 euró alatt nemigen lehet majd hozzájutni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról