:

Szerző: Koi Tamás

2008. november 7. 16:03

Jön a Sony Ericsson G705 Walkman-változata, a W705

Újabb Walkman-telefonról rántotta le a leplet a Sony Ericsson. A szétcsúsztatható W705, a korábban bejelentett G705 Walkman-változata a gyártó elképzelései szerint ötvözi a minőségi mobil zenehallgatás élményét az otthoni szórakozással -- utóbbihoz egy nagy teljesítményű, vezeték nélküli hangrendszert is kínál a vállalat.

[HWSW] Újabb Walkman-telefonról rántotta le a leplet a Sony Ericsson. A szétcsúsztatható W705, a korábban bejelentett G705 Walkman-változata a gyártó elképzelései szerint ötvözi a minőségi mobil zenehallgatás élményét az otthoni szórakozással -- utóbbihoz egy nagy teljesítményű, vezeték nélküli hangrendszert is kínál a vállalat.

A Sony Ericsson W705 több egyszerű zenetelefonnál -- hirdeti a gyártó a legújabb szétcsúsztatható Walkman-modellről. A telefon ettől függetlenül természetesen elsősorban a zenelejátszás terén alakít nagyot: az ezüst és vörös színben piacra kerülő készülék a Walkman modellekről már megszokott kényelmi funkciók teljes tárházával rendelkezik, így a felhasználónak lehetősége adódik a véletlenszerű lejátszáson túl a saját lejátszási listák összeállítására, emellett támogatott a hangulatra épülő SenseMe automatikus lejátszási sorrend is. A W705-be FM-rádiót is építettek, melyet szokás szerint elláttak a számokat felismerő TrackID szolgáltatással is. A jobb hangzás érdekében a telefon ismeri a hangzatos Clear Stereo és Clear Bass algoritmusokat, a zeneszámok közti váltás pedig a készülékbe épített gyorsulásérzékelő révén a telefon rázogatásával is lehetséges.

Sony Ericsson W705

A W705 legnagyobb durranása ugyanakkor kétségtelenül a beépített WLAN-rádió, mely eddig többnyire csak az okostelefonok sajátja volt, mostantól azonban a zenehallgatást és az online médiastreamet is segíti a Walkman-sorozatban. A DLNA-kompatibilis Wi-Fi vezérlő segítségével a telefontulajdonos akár az otthoni médiaközponthoz is csatlakozhat, elérheti a hálózati adattárolókon megosztott tartalmakat.

A szokásos méretű, 2,4 hüvelykes képátlójú, 240x320 pixeles felbontású kijelzővel ellátott W705 120 megabájtos memóriája az újabb Sony Ericsson telefonokhoz hasonlóan Memory Stick M2 kártyával bővíthető -- ebből egy 4 gigabájtos példányt mellékelnek is a készülékhez. A telefon természetesen Bluetooth kommunikációra is képes és támogatja a sztereó Bluetooth headseteket és fejhallgatókat. A 95 x 47,5 x 14,3 milliméteres méretű, 98 grammos W705 akkumulátora tízórányi beszélgetést és 400 órányi készenléti időt biztosít GSM/GPRS hálózatokon, az áramforrás emellett húszórányi folyamatos zenelejátszásra elegendő energiát tárolhat.

A Sony Ericsson a W705-tel egy időben piacra dobja a telefon kiegészítőjének szánt, 2.1 csatornás MBS-900-as hangrendszert is, mely akár a telefonról, Bluetooth-on keresztül is vezérelhető (illetve innen is streameli a zenét), saját OLED-kijelzőjén jeleníti meg az éppen lejátszott zenék adatait és beépített FM-rádióval is ellátták. A hangrendszer és a telefon egyaránt a jövő év elején kerül a boltokba, Magyarországon azonban várhatóan csak később kerülhet sor a termékek bevezetésére.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.