Szerző: Bányai György

2008. november 20. 10:03

Pasztellszínű ultrahordozható noteszek az MSI-tól

Az MSI ebben a hónapban már bejelentett egy játokosoknak szánt, és egy nagykijelzős multimédiás noteszgépet, most pedig az ultrahordozható gépeit frissíti. A 12,1 hüvelykes, színes VR220 YA sorozat gépei nem lesznek drágák.

[HWSW] Az MSI ebben a hónapban már bejelentett egy játokosoknak szánt, és egy nagykijelzős multimédiás noteszgépet, most pedig az ultrahordozható gépeit frissíti. A 12,1 hüvelykes, színes VR220 YA sorozat gépei nem lesznek drágák.

Az MSI lázban ég, tömegével jönnek a gyártótól az új modellek. Az ultrahordozható kategóriába érkező VR220 YA négy különböző színben (kék, rózsaszín, zöld, valamint fekete) vásárolható majd meg. A gép 12,1 hüvelykes, szélesvásznú, 1280x800 képpontos kijelzővel rendelkezik, ezt Intel GMA 4500M grafikus lapka hajtja meg. A gépházakban Core 2 Duo processzor izzad, amit akár 2 gigabájt DDR2 memória is kiszolgálhat.

A VR220 YA merevlemeze 250 gigabájtos, amit beépített DVD-író egészít ki. A kijelző feletti kávában egy webkamera is van, ennek felbontása 1,3 megapixel. Az extralista tartalmaz TV-tunert, amit külön kell megrendelni. A notesz nyolccellás akkumulátort kap, melyre a gép ECO energiagazdálkodási rendszere ügyel: a felhasználó öt fokozatban állíthatja a csúszkát a nagyobb teljesítmény, illetve a hosszabb akkumulátoros üzem között.


Az ultrahordozható noteszek három USB 2.0 portot, VGA-kimenetet, telefonmodemet és multiformátumú kártyaolvasót is magába zárnak, melyekhez széles csatlakoztatási lehetőségek társulnak, a gép tartalmaz Bluetooth adaptert, gigabit sebességgel kapcsolódhat a vezetékes hálózatokhoz, a vezeték nélküli változatok pedig 802.11 b/g/n szabványok szerint érhetők el. A VR220 YA igen olcsón, közel netbookos áron vásárolható majd meg, a legszerényebben felszerelt, extráktól mentes változatért mindössze 699 dollárt kell majd fizetni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról