:

Szerző: zimi

2008. november 7. 15:35

A Polaroid nyomában: első fecske a nyomtatós kamerák közül

Öt megapixeles felbontású az első digitális kamera, mely a Polaroid nyomdokain járva azonnal nyomtatja a fotókat. A festék nélküli nyomtatási technológiát használó instant fényképezőgépek hamarosan több gyártó kínálatában is feltűnhetnek.

[HWSW] Öt megapixeles felbontású az első digitális kamera, mely a Polaroid nyomdokain járva azonnal nyomtatja a fotókat. A festék nélküli nyomtatási technológiát használó instant fényképezőgépek hamarosan több gyártó kínálatában is feltűnhetnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Zink festék nélküli fotónyomtató technológiája révén megjelenhetnek az annak idején világszerte nagy népszerűségre szert tett Polaroid instant-kamerák digitális utódjai. A Zink technológiája lehetővé teszi fotóminőségű képek nyomtatását igen kis méretű berendezéssel. A kompakt kiszerelés záloga, hogy a Zink rendszerű nyomtató nem használ tintát, a színező kristályok magában a papírban várják az előhívást.

Elsőként a TOMY xiao TIP-521-es digitális kamera az, mely magáénak mondhatja az azonnali, beépített fotónyomtatás lehetőségét. Az 5 megapixeles érzékelővel felszerelt fényképezőgép az integrált Zink nyomtatóművel lehetővé teszi, hogy ne csak rögzítsük és visszanézzük, de azonnal ki is nyomtathassuk fotóinkat, akárhol és akármikor. Kevesebb, mint 60 másodperc alatt készülnek el a keret nélküli, színes, 2x3 hüvelykes (5x7,6 centiméter) fotók.

TOMY xiao TIP-521

Többféle, ma divatos színben gyártják a retro hangulatú masinát, mely beépített szerkesztőt is tartalmaz, így nyomtatás előtt sablonokba illeszthetjük vagy kerettel láthatjuk el fotóinkat. Tartalmaz egy infravörös (IrDA) vevőegységet, így számos mobiltelefonról és kéziszámítógépről is nyomtathatunk. 2,48 hüvelykes LCD kijelzővel és 16 MB beépített memóriával szerelték fel, mely SD/SDHC kártyával bővíthető.

Elsőként Japánban lesz kapható az érintésnek, víznek és könnynek is ellenálló képek nyomtatására alkalmas TOMY xiao TIP-521 fényképezőgép. A gyártó közleménye 2008. november 28-ra teszi a forgalmazás kezdetét.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.