Szerző: Bányai György

2008. november 19. 14:08

A HP új tábla PC-je multitouch kijelzőt kapott

A HP legújabb tábla PC-je olyan kijelzővel rendelkezik, mely támogatja a multitouch technológiát, vagyis egyszerre több érintést is felismer. A Touchsmart tx2 a divatos külsőben AMD processzort, és Radeon videochipet is felvonultat.

[HWSW] A HP legújabb tábla PC-je olyan kijelzővel rendelkezik, mely támogatja a multitouch technológiát, vagyis egyszerre több érintést is felismer. A Touchsmart tx2 a divatos külsőben AMD processzort, és Radeon videochipet is felvonultat.

A HP Touchsmart tx2 tablet 12,1 hüvelykes szélesvásznú kijelzője érintésérzékeny (kapacitív rendszerű), ráadásul két ujj, vagy toll jelét is képes egyszerre érzékelni. A tablet e képességét a Mediasmart 2.0 kezelőfelületen keresztül hasznosíthatja, mely természetesen előtelepítve megtalálható az igen nagy, akár 500 gigabájtos merevlemezen, amely a Windows Vista Home Premium operációs rendszernek is helyet biztosít.

A távirányítóval is kiegészített Mediasmart 2.0 felületen filmek nézhetők, zenék hallgathatók, a duplujjas kezelés azonban számos Office-alkalmazás és a népszerű képfeldolgozó programok, valamint az ismert böngészők alatt is alkalmazható. A kétujjas kezelés segítségével a HP tx2 táblán a duplaklikk, a fogd-és-vidd beavatkozások, a lapozás, a nagyítás, valamint az elforgatás intézhető.


A HP Touchsmart tx2 a gyártó korábbi tabletjénél divatosabb külsőben kínálja az elődhöz igen hasonló belső értékeket, melyek AMD Turion X2 processzorok és ATI Radeon HD3200 videochip köré tömörülnek. A processzor 2 gigahertztől egészen 2,4 gigahertzig választható, mellé akár 8 gigabájtnyi DDR2 memória is rendelhető. A háttértár kétféle merevlemez lehet, a kisebb 400, a nagyobb 500 gigabájtnyi adatot nyelhet el.

A csatlakoztathatóság vezetékes és 802.11 b/g vezeték nélküli hálózati csatolóban merül ki, utóbbi 802.11 n változattal is kiváltható. A tx2 34 milliméter széles ExpressCard kártyákat képes fogadni és rendelkezik webkamerával is. A HP az újdonság árát még nem hozta nyilvánosságra, azonban 880 dolláros akciós áron szórja ki jelenlegi modelljét a tx2500-at.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról