Szerző: Bányai György

2008. november 26. 10:40

A HP bemutatta első nettop számítógépét

A HP bemutatta első nettop számítógépét, melyben kétmagos Intel Atom processzor és DVD-író található. A parányi gép igen kedvező áron juthat a vásárlókhoz, legkorábban jövő év első-második negyedévében.

[HWSW] A HP bemutatta első nettop számítógépét, melyben kétmagos Intel Atom processzor és DVD-író található. A parányi gép igen kedvező áron juthat a vásárlókhoz, legkorábban jövő év első-második negyedévében.

A HP Tajvanon mutatta be először a nagyközönségnek Compaq mini-Q 2030 nettopját. Az igen kisméretű asztali számítógép alapja egy kétmagos Intel Atom 330 processzor, mely 1,6 gigahertzen üzemel. A processzor alapesetben 2 gigabájtnyi rendszermemóriával gazdálkodhat, a háttértár egy 160 gigabájtos, 7200-as fordulatú, SATA csatolófelülettel szerelt merevlemezről merevlemez.


A gépházban egy optikai meghajtó is van, mely kétrétegű DVD lemezek írására is alkalmas. A maximum 2 kilogrammos számítógép négy USB-kaput (ebből kettő az előlapon), egy multiformátumú kártyaolvasót, valamint Ethernet hálózati portot tartalmaz. Érdekes módon a monitor csak hagyományos VGA-kimenettel köthető össze, DVI csatlakozót a hátoldalon hiába is keresünk.

A 386 dolláros, kétmagos processzorral szerelt, Windows Vista operációs rendszerrel telepített 2030 mellett a HP bemutatta a kisebb teljesítményű, egymagos Atom 230 processzorral szerelt változatot, a 2020-ast is, mely azonos külsőben lehet olcsóbb alternatíva, ezt 296 dollárért lehet majd megkapni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról