Szerző: Ady Krisztián

2006. március 20. 16:57

Haldokolnak az Xbox 360 konzolok a márciusi rendszerfrissítéstől

[planetxbox360.com] Számtalan Xbox 360 játékkonzol tulajdonosának okoz fejfájást a Microsoft márciusi rendszerfrissítése, mely több játékgépet teljesen parkolópályára állított. A problémákat jelző játékosok köre folyamatosan bővül. A játékosok közül többnek már eddig is ki kellett cserélnie különféle hibák miatt a konzolját -- nem egy felhasználónak többször is --, a jelek szerint azonban redmondi óriásnak még több és több darabot kell kicserélnie újra.

[planetxbox360.com] Számtalan Xbox 360 játékkonzol tulajdonosának okoz fejfájást a Microsoft "márciusi" rendszerfrissítése, mely több játékgépet teljesen parkolópályára állított. A problémákat jelző játékosok köre folyamatosan bővül. A játékosok közül többnek már eddig is ki kellett cserélnie különféle hibák miatt a konzolját -- nem egy felhasználónak többször is --, a jelek szerint azonban redmondi óriásnak még több és több darabot kell kicserélnie újra.

HD-klipek a Live-on
Az Epic Records exkluzív megállapodást kötött a Microsofttal, így egy éven át a kiadó egy-egy kiemelt zenészének ingyenesen letölthető, nagyfelbontású (480 és 720 soros) klipjét is megtalálhatják az Xbox 360 tulajdonosok a Marketplace-en.
Az Xbox.com hivatalos fórumának bejegyzései szerint a korábban problémamentesen működő konzolok egyes darabjai a frissítést követően véletlenszerűen fagyni kezdtek, maximum 2-10 perces játékidőt hagyva gazdájuknak. A konzolok közül több teljesen használhatatlanná vált a frissítést követően pár órán belül. A meghibásodott konzolok között feltűnően nagyobb számban szerepelnek azok, melyek a tavaly november végi amerikai starton találtak gazdára, így az első szériák egyikébe tartoznak.

A Microsoft Xbox Live weboldala szerint a márciusi frissítés semmilyen komolyabb hibajavítást sem tartalmazott, csupán előkészítette a terepet a jövőben megjelenő rendszer- és programfrissítések számára. A rendszerfrissítés elérhetővé teszi azt is, hogy a konzolhoz csatlakoztatott merevlemezre a játékfejlesztők frissítéseket, patch-eket tölthessenek le, így korrigálva egy-egy korai, esetleg nem megfelelően tesztelt példány hibáit, illetve újabb képességekkel frissítsék játékaikat.

Xbox 360 konzol

Az Xbox 360 konzollal foglalkozó weboldalak egyelőre azt tanácsolják a konzolok tulajdonosainak, hogy ne töltsék és és ne telepítsék a márciusi rendszerfrissítést, amíg a Microsoft megfelelő választ nem ad a problémával kapcsolatosan. A visszajelzések szerint a Microsoft egyelőre szeptemberig meghosszabbította azoknak az amerikai felhasználóknak a garanciális időt, akik eredetileg csupán 90 napos garanciával vásárolták meg konzoljukat, nem szánva további összegeket a meghosszabított, extra garanciára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról