:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 29. 11:12

A Magyar Telekom kezébe kerülhet az Invitel

Eladósorba került a második legnagyobb hazai távközlési szolgáltató és a vételi ajánlatot tevő cégek között ott van a piacvezető Magyar Telekom is -- értesült a Dow Jones. Úgy hírlik, a tárgyalások a várakozásoknak megfelelően zajlanak, azonban egyelőre nem tudni, a Magyar Telekomon kívül más is tett-e ajánlatot. Egyes források szerint a Hungarotel tulajdonosa, az amerikai HTCC is érdekelt lehet az Invitel megvásárlásában.

[HWSW] Eladósorba került a második legnagyobb hazai távközlési szolgáltató és a vételi ajánlatot tevő cégek között ott van a piacvezető Magyar Telekom is -- értesült a Dow Jones. Úgy hírlik, a tárgyalások a várakozásoknak megfelelően zajlanak, azonban egyelőre nem tudni, a Magyar Telekomon kívül más is tett-e ajánlatot. Egyes források szerint a Hungarotel tulajdonosa, az amerikai HTCC is érdekelt lehet az Invitel megvásárlásában.

Piaci elemzők 500 millió euróra (130 milliárd forintra) taksálják az Invitel értékét. Tavaly az Invitel 82,4 millió eurós adózás, kamatfizetés és értékcsökkenés előtti profitot (EBITDA) ért el. A vállalat növekedési potenciálja azonban finoman szólva is korlátozott, ugyanis a cég kizárólag a vezetékes távközlésben érdekelt. A Portfolió elemzése szerint az Invitel megvásárlásával a Magyar Telekom akár 8-9 százalékkal is növelhetné nyereségét.

Az Invitel 2003-ban jött létre, miután 2002-ben a GMT Communications Partners, valamint az AIG Emerging Europe Infrastructure Funds társaságok 50-50 százalékos arányban 325 millió euróért megvásárolták a Vivendi Telecom Hungary Rt-t, majd egy múlva átnevezték a szolgáltatót Invitelre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.