Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 29. 11:12

A Magyar Telekom kezébe kerülhet az Invitel

Eladósorba került a második legnagyobb hazai távközlési szolgáltató és a vételi ajánlatot tevő cégek között ott van a piacvezető Magyar Telekom is -- értesült a Dow Jones. Úgy hírlik, a tárgyalások a várakozásoknak megfelelően zajlanak, azonban egyelőre nem tudni, a Magyar Telekomon kívül más is tett-e ajánlatot. Egyes források szerint a Hungarotel tulajdonosa, az amerikai HTCC is érdekelt lehet az Invitel megvásárlásában.

HIRDETÉS

[HWSW] Eladósorba került a második legnagyobb hazai távközlési szolgáltató és a vételi ajánlatot tevő cégek között ott van a piacvezető Magyar Telekom is -- értesült a Dow Jones. Úgy hírlik, a tárgyalások a várakozásoknak megfelelően zajlanak, azonban egyelőre nem tudni, a Magyar Telekomon kívül más is tett-e ajánlatot. Egyes források szerint a Hungarotel tulajdonosa, az amerikai HTCC is érdekelt lehet az Invitel megvásárlásában.

Piaci elemzők 500 millió euróra (130 milliárd forintra) taksálják az Invitel értékét. Tavaly az Invitel 82,4 millió eurós adózás, kamatfizetés és értékcsökkenés előtti profitot (EBITDA) ért el. A vállalat növekedési potenciálja azonban finoman szólva is korlátozott, ugyanis a cég kizárólag a vezetékes távközlésben érdekelt. A Portfolió elemzése szerint az Invitel megvásárlásával a Magyar Telekom akár 8-9 százalékkal is növelhetné nyereségét.

Az Invitel 2003-ban jött létre, miután 2002-ben a GMT Communications Partners, valamint az AIG Emerging Europe Infrastructure Funds társaságok 50-50 százalékos arányban 325 millió euróért megvásárolták a Vivendi Telecom Hungary Rt-t, majd egy múlva átnevezték a szolgáltatót Invitelre.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 19. 23:30

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.