:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 8. 17:59

A Siemens vezeti a magyar mobiltelefon-piacot

A Siemens Mobile ebben az üzleti évben -- azaz 2001 októbere óta -- Magyarországon értékesített mobiltelefonjainak száma elérte és már meg is haladta az 1 millió darabot.

[HWSW] A Siemens Mobile ebben az üzleti évben -- azaz 2001 októbere óta -- Magyarországon értékesített mobiltelefonjainak száma elérte és már meg is haladta az 1 millió darabot.

A Siemens az utóbbi években az erőteljes hazai versenyben nemcsak megőrizte, hanem folyamatosan javította pozícióját. Míg az 1997-es naptári évben megközelítően 4 százalék, addig tavaly már 35 százalék, az elmúlt 9 hónapban pedig 40 százalék feletti piaci részesedéssel rendelkezett, és így 2002-re piacvezető mobiltelefon márkává vált Magyarországon.

Magyarországon a Siemens Mobile a mobiltelefonokon kívül drótnélküli (ún. cordless) telefonokkal, GSM modulokkal, valamint ezek tartozékaival képviseli magát. A mobiltelefon kínálat jelenleg hatféle készülékből és mobiltelefonos palmtopból áll. A Siemens mobiltelefonokat mindhárom hazai GSM szolgáltató forgalmazza.

Világviszonylatban a Siemens Mobile a mobiltelefonos megoldások teljes választékát kínálja, beleértve a mobil készülékeket, infrastruktúrákat és alkalmazásokat. A 2001-es (szeptember 30-ával zárult) pénzügyi évben a Siemens Mobile a világon 11,3 milliárd Euró (mintegy 2.770 milliárd Ft) értékesítést regisztrált, és megközelítően 30 ezer főt alkalmazott. A Siemens Mobile az utóbbi években világszerte egyre erősebb a mobiltelefonok piacán, így a világon már a 3. legnagyobb mobiltelefon gyártó.

Az 1 millió darab eladott mobiltelefon alkalmából a Siemens Mobile 1 millió Ft-ot adományozott a Kritikus Állapotú Gyermekekért Alapítvány részére.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.