:

Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 24. 16:25

Javítócsomagok az Internet Explorerhez, Office-hoz és a windowsos erőforrásmegosztáshoz

[Microsoft] Az elmúlt napokban ismét megélénkült

Microsoft[Microsoft] Az elmúlt napokban ismét megélénkült a Microsoft Security Bulletin, a redmondi cég számos termékéhez adott ki javításokat. Az Internet Explorer 5.01, 5.5 és 6.0 hat új, többségében kritikusnak minősített hibáját foltozza a tegnapelőtt kibocsátott javítócsomag. Ugyanezen a napon jelent meg javítás a Terminal Services Advanced Client-hez (TSAC, webes felületet használó terminálkliens), továbbá szolgáltatásmegtagadási támadást lehetővé tévő rést foltoztak be a Windows rendszerek fájl- és nyomtatómegosztásért felelős kódjában (SMB, Server Message Block). Ez utóbbi probléma az NT4 Workstationtől a Windows 2000 Serveren át a Windows XP Professionalig minden Windows rendszert érint. Az Office 2000-hez és XP-hez augusztus 21-én kiadott patch pedig az Office webkomponenseken keresztüli, távoli gépről kezdeményezett kódvégrehajtást hivatott megakadályozni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.