Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 13. 11:43

Új generációs CLARiiON hálózati tárolórendszereket és szoftvert jelentett be az EMC

[Hill and Knowlton] A nagyteljesítményű, automatizált, speciális szoftverfunkcionalitást kínáló, mégis középkategóriás áron kapható hálózati tárolórendszerek fejlesztése terén végzett aktív munkájának újabb mérföldköveként az EMC tegnap bejelentette első új generációs, teljes 2 gigabites CLARiiON tárolórendszereinek első tagját, a CLARiiON CX600-at. A bejelentés eredményeképpen az EMC átírja az iparág középkategóriáját a piacvezető teljesítmény és árelőnyök, illetve az EMC szellemi vagyonának nem kis részét magában foglaló szoftverintelligencia révén.

[Hill and Knowlton] A nagyteljesítményű, automatizált, speciális szoftverfunkcionalitást kínáló, mégis középkategóriás áron kapható hálózati tárolórendszerek fejlesztése terén végzett aktív munkájának újabb mérföldköveként az EMC tegnap bejelentette első új generációs, teljes 2 gigabites CLARiiON tárolórendszereinek első tagját, a CLARiiON CX600-at. A bejelentés eredményeképpen az EMC átírja az iparág "középkategóriáját" a piacvezető teljesítmény és árelőnyök, illetve az EMC szellemi vagyonának nem kis részét magában foglaló szoftverintelligencia révén.

A középkategória teljesítménybajnoka, a CLARiiON CX600 kétszer akkora lefedett sávszélességet (1300 megabájt/másodperc) és 15 százalékkal jobb árat kínál, mint a legközelebbi versenytárs. Az úttörő sávszélességet 8 gigahertznyi számítási kapacitás, a 6. generációs FLARE operációs környezet teljesítmény-továbbfejlesztései, no meg a legközelebbi versenytársnál kétszer nagyobb cache (8 gigabájt) és kétszer annyi külső Fibre Channel kapcsolat (8 db kétgigabites port) szolgáltatja.

Az új generációs CLARiiON család első tagja, a CX600 a CLARiiON továbbra is Intel alapú processzorokra épül. Éppen ezért az EMC képes hasznosítani az Intel rendkívüli kutatás-fejlesztési befektetéseinek eredményét, a vásárlók is élvezhetik az ipari szabvány alkatrészek gazdaságosságát, illetve a gyors termékfejlesztési ciklusok előnyeit. Az EMC tovább növeli a vásárlói értéket a CLARiiON díjnyertes, moduláris felépítésével és újrafelhasználható alkatrészeivel.

Az EMC egyúttal bejelentette új szoftverkínálatának jelentős bővítését, amely magában foglalja az IP (Internet Protocol) kapcsolatot az EMC MirrorView szoftverhez és az EMC PowerPath support for CLARiiON szoftverekhez is. Az új funkciók hozzáadásával a középkategóriás tárolóeszközipar legszélesebb körű szoftverkínálata valósult meg, amely magában foglalja a zászlóshajónak számító EMC Navispehere felügyeleti szoftvert. Az új szoftverekkel az EMC speciális üzletmenet-folytonossági funkciókat -- nagytávolságú, alacsony költségű távoli replikációt, dinamikus teljesítmény-optimalizálást, valamint felsőkategóriás útvonal-átterhelést és terheléselosztást -- kínál a CLARiiON-felhasználóknak is.

Az EMC továbbra is biztosítja a szoftverkompatibilitást a CLARiiON különböző hardvergenerációi között és kiegészíti a kiterjedt közös szoftverlistát (PowerPath, Database Tuner, StorageScope, ESN Manager, EMC Data Manager) mind a CLARiiON, mind a Symmetrix rendszerekre. Mindennek eredményeképpen a CX600 a középkategóriás tárolórendszerek messze leggazdagabb szoftverfunkcionalitását kínálja, ugyanakkor megőrzi a CLARiiON-nak az egyszerű telepítés, a használat és a felügyelet terén szerzett hírnevét.

David Donatelli, az EMC szoftver platformműveletekért felelős vezető alelnöke így nyilatkozott: "A mai bejelentés értéke nem vitás: az EMC -- másoktól eltérően - gyorsan, határozottan, készen, és szorosan integráltan jelenik meg a piacon. A CLARiiON CX600-on az összes funkcionális CLARiiON szoftver fut az első naptól kezdve, egységes a felügyelet az EMC Navisphere-rel és az integráció az EMC ControlCenter/Open Edition-nel, ráadásul új felsőkategóriás funkciókat kínál páratlan ár/teljesítmény mellett. Az EMC ismét feljebb emelte a mércét az intelligens tárolási platformok versenyében."

Az EMC globális disztribúciós modelljének megfelelően a CLARiiON CX600 már kapható közvetlenül az EMC-től, valamint az EMC értékesítési partnereinek széles körétől, mint az Arrow Electronics, az Avnet Hall-Mark, a Dell, a Fujitsu Siemens Computers, a Fujitsu Technology Solutions és mások. Ezen kívül hamarosan elérhető lesz az Unisys cégen keresztül is.

Lev Gonick, az Ohio-i Case Western Reserve Egyetem clevelandi információs vezérigazgatója elmondta: "A gazdaságban a költséghatékonyság vált az egyik legfontosabb tárolóeszköz-vásárlási szemponttá. Ugyanakkor nagyon komoly nyomás nehezedik ránk például a nagyméretű UNIX- és Windows-konszolidációs projektek esetén a teljesítmény és funkcionalitás ugrásszerű javulása iránt. A CLARiiON CX600 iparágvezetőként és fejlett szoftvereivel tör előre, és egyben jelzi a jövő CLARiiON családjának kialakulását is."

Donatelli hozzátette: "Az EMC úgy alakította ki a CLARiiON CX600-at, hogy az megfeleljen a hálózati tárolóeszközökkel, az üzletmenet-folytonossággal és a felügyelet egyszerűségével szemben támasztott összes igénynek. A mai szoftverbejelentések értelmében a CLARiiON család még nagyobb értéket kínál a hálózati tárolás terén vásárlóink vállalatainak, ugyanakkor világosan valóra váltja az EMC beígért egyre több és speciálisabb funkcionalitását."

Az idő igazolta, hogy a FLARE tárolóeszköz operációs környezetre épülő összes CLARiiON szoftveralkalmazás (pl. Navisphere, SnapView, MirrorView és az Access Logix) azonnal használható a CLARiiON CX600-on is és továbbra is kompatibilisek maradnak a CLARiiON korábbi hardvergenerációival. A Navisphere szoftver például az első generációs CLARiiON rendszerektől egészen a hatodik generációs CX600-ig minden eszköz felügyeletére képes, vagyis konzisztens tárolóeszköz-felügyeleti alapot kínál a bonyolult hálózati tárolás felügyeletének leegyszerűsítéséhez. A Navisphere mindezen funkciókat biztonságosan, bármilyen internetes hozzáférési pontból képes ellátni. Ezen felül a Navisphere nem igényel felügyeleti munkaállomásokat -- ezek ráfordítási költségeivel és a rendelkezésre állás kérdéseivel - szemben más középkategóriás tárolóeszköz-gyártókkal.

Ahogy finomodnak a vásárlók tárolóeszközökkel kapcsolatos igényei, úgy kívánnak egyre kifinomultabb szoftverfunkciókat összes tárolási platformjukon. Az EMC, mint a világ legnagyobb tárolóeszköz-felügyeleti szoftvergyártója (30,4 százalékos piaci rész 2001-ben a Gartner/Dataquest szerint), a felsőkategóriás szoftverek terén szerzett komoly örökséggel továbbra is e trendnek megfelelően tevékenykedik. A vásárlók kiaknázhatják az EMC felsőkategóriás rendszerek terén szerzett, immár a cég teljes tárolóhardver-platformján gyors ütemben megjelenő szellemi tőkét.

A tegnap bejelentett összes CLARiiON rendszer és szoftver már kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról