Szerző: roberto

2002. augusztus 7. 12:22

A web jövője: XHTML 1.0 második kiadás és XHTML 2.0 tervezet a W3C-től

[W3C] A webes szabványokkal foglalkozó World Wide

[W3C] A webes szabványokkal foglalkozó World Wide Web Consortium (W3C) az elmúlt napokban két fontos dokumentumot is kiadott az XHTML-ről. Augusztus elsején jelent meg az XHTML 1.0 második kiadása. Az XHTML 1.0 a kilencvenes évek népszerű, SGML-alapú nyelvének, a HTML-nek XML-es alapokra helyezésével jött létre. Az ajánlást először 2000 januárjában adták ki, a mostani kiadás nem egy újabb XHTML-változatot ír le, csupán az ajánlás szövegében történtek változások és hibajavítások.

Tegnapelőtt azonban megjelent az XHTML 2.0 tervezete is. Az első nyilvános változat bevezetőjében az olvasható, hogy az XHTML 2.0 a W3C szándékai szerint nem lesz felülről kompatibilis az XHTML 1.0-val és a HTML 4.01-es verziójával, de a korábbi ajánlások alapján dolgozó fejlesztők kényelmesen dolgozhatnak majd az XHTML 2.0-val is. A tervezet a www.w3.org-on olvasható.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

ICQ

13

28 év után búcsúzik az ICQ

2024. május 27. 10:38

Számos tulajdonosváltás után itt az ideje annak, hogy elhagyja a terepet az egykor népszerű üzenetküldő kliens, ami idővel domaninciáját vesztette a WhatsApp és társaival szemben.