:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 9. 15:42

Rangos díjat nyert a Sun ONE portálszerver

[NetAktív] A Sun Microsystems Sun ONE portálszervere vezető szerepet tölt be a nemzetközi portálpiacon, amelyet az e

[NetAktív] A Sun Microsystems Sun ONE portálszervere vezető szerepet tölt be a nemzetközi portálpiacon, amelyet az e területen szerzett számos díj és független minősítés is alátámaszt. Ezek közül a legújabb az amerikai CMP Media által július végén odaítélt "Legjobb vállalati portál alkalmazás" cím, amellyel immár az ötödik rangos nemzetközi díjat szerezte meg a SunONE portál a közelmúltban.

A Sun technológián alapuló portál-megoldások hatékonyságát az egyes esetekben 250%-ot is elérő befektetés-megtérülési (ROI) mutató is alátámasztja, amely nagyban hozzájárul a rendszer nemzetközi és hazai sikeréhez. A hazai vállalatok is számos esetben alkalmazzák a Sun technológiáját vállalati portáljaik kialakításakor.

A SunONE Portal piaci sikerét a nemzetközi díjakon kívül az amerikai Delphi Group piackutató intézet felmérése is alátámasztja, amely szerint alkalmazása során 250 százalékos ROI (Return on Investment, azaz befektetés-megtérülés) érhető el, illetve a befektetés egy éven belül megtérülhet. A felhasználók érdeklődését jelzi, hogy ez az új termék volt az 2001-ben, amelyből a Sun a legtöbbet értékesítette a 300 főnél többet foglalkoztató vállalatok körében.

A Sun ilyen jellegű megoldásainak alkalmazására az egyik legújabb és legkiemelkedőbb példa a Szingapúri kormányzat által üzemeltetett portál, ahol Sun technológiára épített rendszerrel négymillió felhasználó igényeit közel 3000 online szolgáltatással elégíti ki az intézmény. Hazai környezetben a Sun Microsystems infrastruktúráját használja a Kereskedelmi és Hitelbank Rt., a CIB Bank Rt. az internetes banki szolgáltatásaihoz, továbbá Magyarország leglátogatottabb portálja, az [origo].

A most kapott díj a SunONE Portal Server sokadik olyan független értékelése, amely szerint a vállalatok elvárásaira e termék nyújtja a legkedvezőbb megoldást. 2001 júliusában a Gartner Magic Quadrant jelentése szerint a termék piacvezető pozíciót töltött be, míg az eWEEK szintén e hónapban a "Perfect 5 Star" címmel jutalmazta a portálszervert. 2002 januárjában az amerikai Enterprise Magazine "Legjobb vállalati portál" közönségdíját kapta meg a SunONE Portal, ugyanebben a hónapban az amerikai Radicati Group piackutató értékelése szerint e termék vezette a vállalati portál-szerverek piacát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.