:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 25. 15:45

A Quark továbbra sem támogatja a Mac OS X operációs rendszert

[CNET] A Quark kiadta piacvezető kiadványszerkeszrtő szoftverének, a QuarkXPressnek legújabb változatát, azonban a Mac OS X operációs rendszer támogatása még várat magára.

[CNET] A Quark kiadta piacvezető kiadványszerkeszrtő szoftverének, a QuarkXPressnek legújabb változatát, azonban a Mac OS X operációs rendszer támogatása még várat magára.

A szerdán bejelentett QuarkXPress 5.0 bár számos újdonsággal -- többek között XML támogatással -- szolgál, egyelőre nem képes kihasználni az Apple új operációs rendszerének képességeit, ezért az OS X operációs rendszert használóknak a szoftvert "kompatibilis" módban kell futtatni. A Quark már dolgozik az OS X változaton, azonban a megjenés dátuma egyelőre nem ismert.

Nemrégiben debütált a rivális Adobe InDesign szoftver, amelynek 2.0 változata már teljes mértékben kihasználja a Mac OS X-ben rejlő lehetőségeket.

Az Apple új operációs rendszerének támogatása kulcsfontosságú a grafikus és kiadványszerkesztő szoftverek gyártóinak, hiszen ezen alkalmazások professzionális felhasználói teszik ki a Mac-vásárlók nagy többségét.

Szakértők szerint az Adobe InDesign OS X támogatása ellenére sem vonz majd több felhasználót, mert ezek a szoftverek annyira összetettek, hogy komoly időbe kerül a használatuk elsajátítása. Úgyhogy a QuarkXPress felhasználók nem tehetnek mást, mint várnak...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.