Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 28. 17:45

Megjelent a Symantec Ghost 7.5 verziója

[email] A Symantec Corp., az internetes biztonság élenjáró vállalata ma jelentette be a Symantec Ghost 7.5 Corporate Editiont, amely széleskörű PC-s telepítési és frissítési megoldásként mostantól megnövelt kezelési funkciókat biztosít a rendszergazdák számára.

[email] A Symantec Corp., az internetes biztonság élenjáró vállalata ma jelentette be a Symantec Ghost 7.5 Corporate Editiont, amely széleskörű PC-s telepítési és frissítési megoldásként mostantól megnövelt kezelési funkciókat biztosít a rendszergazdák számára.

A Symantec Ghost 7.5 Corporate Edition hozzájárul az informatikai költségek csökkentéséhez, mivel segítségével a rendszergazdák a hálózati és a hordozható PC-kre egyaránt képesek szoftverekkel specifikusan ellátott lemezképeket eljuttatni, telepíteni, illetve ilyeneket összeállítani, a merevlemezről másolatot, biztonsági mentést készíteni, valamint abból a rendszert visszaállítani.

A Ghost 7.5 Corporate Editionben került bevezetésre az új "Remote Boot" (távoli rendszerindítás) funkció, amellyel a rendszergazdák távolról, központi helyről telepíthetik a Ghost ügyféloldali szoftvert az egyes munkaállomásokra. A Symantec Ghost 7.5-ös verzióját használó rendszergazdának többé nem szükséges elmennie egy munkaállomáshoz a Ghost ügyfélszoftver telepítése, illetve a megelőző karbantartási és a helyreállítási munkák miatt. Az új GhostCast Server használatával a rendszergazdáknak most már három módszer is a rendelkezésükre áll a Ghosttal készült lemezképek telepítésére.

"A rendszergazdák kezébe piacvezető telepítési és felhasználógép-beállító megoldás kerül a Symantec Ghost 7.5-ös verziójával, melynek a korábbi változatokénál is többféle kezelési lehetősége van. Alkalmazása által a vevőknél jelentős informatikai költségmegtakarítás mutatkozik" -- nyilatkozta Joe Wang, a Symantec Enterprise Administration elnökhelyettese. "A Ghost 7.5-tel a rendszergazdák egyszerűbben telepíthetnek operációs rendszereket. A Ghost ideális megoldás az új operációs rendszerekre, így a Microsoft Windows XP-re való átálláskor."

A Symantec Ghost 7.5 Corporate Edition mind a "Microsoft Windows 2000 Professional and Server" márkajel-tanúsítványt (Logo Certification), mind a "Designed for Microsoft Windows XP Professional" márkajel-tanúsítványt megszerezte. A minősítések elnyeréséhez a Ghost 7.5 Corporate Edition a VeriTest által alkalmazott átfogó tesztfeltételsornak felelt meg. A VeriTest laboratórium jogosult a Microsoft "Certified for Windows" emblémájának elnyerésére pályázó irodai és kiszolgáló alkalmazások tesztelésére.

A Symantec Ghost 7.5 Corporate Edition már kapható a Symantec egész világra kiterjedő terjesztői és viszonteladói hálózatán keresztül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról