Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 10. 14:22

Az ATi átvenné a kínai piac vezető pozícióját

[Digi Times] A kanadai ATi várakozásai szerit 2002-ben átveszi a piacvezető szerepet az NVIDIA-tól, legalábbis ami a Kínában eladott számítógépeket illeti.

[Digi Times] A kanadai ATi várakozásai szerit 2002-ben átveszi a piacvezető szerepet az NVIDIA-tól, legalábbis ami a Kínában eladott számítógépeket illeti.

A vállalat már szerződést kötött két nagy kínai gyártóval -- Beijing Founder Electronics és Tsinghua Tongfang --, és küszöbön áll a legnagyobb kínai PC-gyártó Legenddel való megállapodás is.

Az ATi távol-keleti részlegének igazgatója, Wang Pao-chu szerint a a számítógépgyártók főként a Rage 128 és Radeon 7500 grafikus kártyákat használják majd konfigurációikban. Jelenleg a kanadai cég havonta mintegy 40 ezer Rage 128 és 30 ezer Radeon 7500 kártyát szállít Kínába, összességében pedig mintegy 100 ezer kártyát adnak el az országban.

2001-ben az NVIDIA-nak közel 90 százalékos piaci részesedése volt a távol-keleti országban, azonban az ATi és a tajvani SiS előretörésével ez hamarosan meg fog változni. A Legend alsó kategóriás gépei jelenleg már a SiS315 grafikus chipre épülnek.

Az ATi a jövőben nem csak a PC-be építendő grafikus chipek piacán erősítené a kínai jelenlétét, hanem számos helyi gyártóval tárgyal szórakoztatóelektroniai termékekben használható áramkörök -- például HDTV-vel kapcsolatos alkatrészek -- gyártásáról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról