:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. június 25. 10:30

Kis- és középvállalati ThinkPad-sorozattal jelentkezik a Lenovo

A Lenovo hivatalosan is megerősítette a ThinkPad SL termékvonal érkezéséről szóló információkat. Az új, pár héten belül bemutatkozó notebook-családdal a cég kimondottan a kis- és középvállalatokat célozza meg.

[HWSW] A Lenovo hivatalosan is megerősítette a ThinkPad SL termékvonal érkezéséről szóló információkat. Az új, pár héten belül bemutatkozó notebook-családdal a cég kimondottan a kis- és középvállalatokat célozza meg.

Az SL sorozat tagjai 13, 14 és 15 hüvelykes kijelzővel készülnek, már az Intel Centrino 2 platformjára, amelynek hivatalos premierje július közepén esedékes. A noteszgépek a chipkészletbe integrált grafikus vezérlővel, vagy NVIDIA GeForce 9300 videochippel rendelkeznek a pletykák szerint. A multimédiás felhasználás jobban előtérbe kerül, erről árulkodik legalábbis a FireWire-csatlakozó és a HDMI-port is. A korábbi ThinkPad modellekhez képest jelentős eltérés, hogy az SL-sorozat tagjai nem a Lenovo megszokott dokkolóját használják majd, hanem egy egyszerűbb, olcsóbb USB-s port replikátort lehet hozzájuk csatlakoztatni.

Az árak 699 és 1199 dollár között alakulnak majd. A gépeket elsősorban olyan cégeknek szánja a Lenovo, amelyek nem rendelkeznek saját informatikai szakértővel, ezért számos funkciót automatizálnak, például a biztonsági mentések készítését webtárhelyre, amelynek az árát a gépek tartalmazzák is. Úgy hírlik, a ThinkPad SL noteszekhez jár majd az Absolute Software LoJack terméke is, amely az ellopott gépek megtalálásában hivatott a tulajdonos segítségére lenni.

A saját informatikai szakértelemmel gyakran nem rendelkező kis- és középvállalatok egész más képességeket várnak el egy notebooktól, mint a nagyvállalatok. A dolgozók sokszor üzleti és magáncélra egyaránt használják ezeket a noteszeket, ezért sok KKV vásárlásnál inkább a konzumgépeket részesíti előnyben, ezek azonban minőségben, megbízhatóságban, robosztusságban nem veszik fel a versenyt az egész napos használatra tervezett business kategóriás gépekkel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.