Szerző: Bodnár Ádám

2008. június 4. 13:48

Egyszerűen használható biztonsági szoftverek kisvállalatoknak a Trend Micrótól

A Trend Micro bejelentette Worry-Free termékcsaládjának új tagjait: a Worry-Free Business Security 5.0 kisvállalati biztonsági megoldást, valamint az e-kereskedelmi vállalkozásoknak szánt Worry-Free SecureSite-ot. A Worry-Free megoldásokkal a Trend Micro célja, hogy minimális IT-szakértelemmel használható biztonsági csomagokat nyújtson az ügyfelek számára.

[HWSW] A Trend Micro bejelentette "Worry-Free" termékcsaládjának új tagjait: a Worry-Free Business Security 5.0 kisvállalati biztonsági megoldást, valamint az e-kereskedelmi vállalkozásoknak szánt Worry-Free SecureSite-ot. A Worry-Free megoldásokkal a Trend Micro célja, hogy minimális IT-szakértelemmel használható biztonsági csomagokat nyújtson az ügyfelek számára.

A Worry-Free Business Security 5.0 Standard a PC-ket, az Advanced változat pedig a Microsoft Small Business Servert és Exchange Servert is védi a kártevőktől, spamektől, illetve az internet felől érkező támadásoktól. Utóbbi megoldás tartalomszűrőt és az azonnali üzenetküldő hálózatokat védő komponenst is tartalmaz. Notebookok esetén a Worry-Free Business Security 5.0 helyfelismerési szolgáltatása automatikusan módosítja a laptopok biztonsági beállításait attól függően, hogy a felhasználó az irodából vagy azon kívülről (pl. otthonról vagy nyilvános hot spotról) kapcsolódik a hálózatra.

A Worry-Free Business Security 5.0 a Worry-Free Remote Manager segítségével akár távolról is felügyelhető, karbantartható, így az ezt választó kisvállalatok akár külső, szakértő cégre is rábízhatják. "A Trend Micro a kisvállalkozások számára nem egyszerűen olyan megoldásokat szeretett volna létrehozni, amelyek kiváló védelmet biztosítanak, hanem amelyek könnyen használhatóak, és kevés felügyeletet igényelnek" -- foglalta össze a Worry-Free család fejlesztése mögött álló elgondolást Steve Quane, a Trend Micro kis- és középvállalati részlegének vezérigazgatója.

Az üzemeltetett szolgáltatásként elérhető Worry-Free SecureSite a webáruházak számára készült, akiknek üzletmenete mellett a hírneve is azon múlik, hogy az oldaluk folyamatosan elérhető és biztonságos maradjon. A SecureSite nem csak védi az online vásárlók hitelkártyaszámait, jelszavait és más fontos digitális adatait, hanem a Trend Micro fenyegetésekkel foglalkozó szakértői a fenyegetések elhárításában, a biztonsági rések "betömésében" is segítséget nyújtanak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról