Szerző: zimi

2008. június 20. 12:15

Nagy teljesítményű, de kis helyigényű asztali színes LED nyomtató az OKI-tól

Már Magyarországon is elérhető az OKI Printing Solutions új, C3600-as nyomtatója, amely teljesítmény-kategóriájában az egyik legkisebb helyigényű modell.

[HWSW] Már Magyarországon is elérhető az OKI Printing Solutions új, C3600-as nyomtatója, amely teljesítmény-kategóriájában az egyik legkisebb helyigényű modell.

290×376×479 milliméteres dimenzióival mindenképpen az apróbb színes, A/4-es lézer jellegű nyomtatók közé tartozik az OKI új, C3600-as típusjelű modellje. Ez annál is inkább komoly mutatvány a tervezők részéről, mivel egy in-line (vagy más néven tandem) rendszerű nyomtatóművet sikerült a kompakt egységbe építeni, mely sorban egymás után vonultatja fel a festékező egységeket, így a színes oldalakat is egyetlen menetben állítja össze. Ennek köszönhető 16 lap/perc színes és a 20 lap/perc monokróm nyomtatási teljesítmény. (Megjegyzendő, hogy létezik mintegy 31 %-al kisebb térigényű színes lézernyomtató is, ez azonban csak négy lapot képes színesben kinyomtatni percenként). Az első oldalt a gyártó adatai szerint 10 másodperc alatt készíti el fekete-fehérben, míg ugyanez színes dokumentumok esetében 12 másodpercet vesz igénybe. PCL és PostScript emulációval is dolgozik a készülék, így gyakorlatilag minden általában használt operációs rendszer alatt használható.

OKI C3600_

Az egymenetes LED nyomtatómű mechanikája lehetővé teszi, hogy vastag média használatát (például névkártya papír) és hosszú, legfeljebb 1,2 méteres reklámcsík nyomtatását. A nyomtatást – többek között - a Template Manager 3.0 ingyenesen mellékelt alkalmazás segíti. A PrintControl szoftver lehetővé teszi a költségek felügyeletét, a beépített PrintSuperVision pedig böngészőn keresztül menedzselhetővé teszi a gépet.

Kétféle kellékanyag kapacitással is gazdálkodhatunk, 1500 és 2500 lapos töltettel is kaphatók a C3600-hoz toner kazetták. Emellett cserélendő kellékanyag még a 20 000 oldal élettartamú fényhenger. Megjegyzendő, hogy a nagyobb kapacitás gazdaságosabb fenntartást tesz lehetővé, ami előny, ugyanakkor a gyári tonerkazetták csak 500 oldalas belépő töltetet tartalmaznak, így nagyon hamar szükségessé válik a kellékanyag beszerzés, ezt számítsuk bele a készülék árába. A C3600-as júniustól megvásárolható, ajánlott végfelhasználói ára 75 ezer forint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról