Szerző: zimi

2008. június 16. 16:08

100 kép percenként az új A3-as síkágyas HP Scanjet N9120 dokumentumolvasóval

Nem gondolkoztak kicsiben a HP dokumentumolvasójának tervezői. Az A3-as méretig használható készülék teljesítménye lehetővé teszi, hogy egy erősebb középvállalatot vagy egy nagyvállalati osztályt kiszolgáljon.

Nem gondolkoztak kicsiben a HP dokumentumolvasójának tervezői. Az A3-as méretig használható készülék teljesítménye lehetővé teszi, hogy egy erősebb középvállalatot vagy egy nagyvállalati osztályt kiszolgáljon.

Már évek óta kifutott termék a szkenner az alsó kategóriában, ahogy a hétköznapi lapolvasás mindinkább a multifunkciós készülékekre hárul. Annál nagyobb üzlet van a kifejezetten dokumentumbeolvasásra, sokszor nagy mennyiségű anyag feldolgozására szánt eszközökben. A HP is beszállt ebbe az üzletbe, nemrég bejelentette felső kategóriás HP Scanjet N9120 modelljét.

A3-as méretig illeszthetünk különféle dokumentumokat az USB 2.0 csatlakozású Scanjet automatikus adagolójába, ahonnan az N9120 egy menetben olvassa be és dolgozza fel a kétoldalas anyagokat -- természetesen nem csak szokásos irodai dokumentumokat, hanem űrlapokat, csekket is kezel a készülék. Percenként 50 oldallal vagy 100 képpel képes végezni a hardver, maximális terhelhetőségét naponta 5000 oldalban adja meg a gyártó. 600×600 dpi hardveres felbontású CCD képérzékelőre épül a digitalizálás, így az üveglapra helyezve nem csak lapok, hanem mélységgel bíró objektumok is beolvashatók. Legfeljebb 297,2×431,8 milliméteres a maximális beolvasási méret üveglapról, ám ez akár 300×864 milliméterig is nyúlhat lapadagolóval. Ultrahangos érzékelő segít megelőzni, hogy összetapadt lapokat együtt húzzon be a gép.

HP Scanjet N9120

Két gyorsgomb biztosít gyorsabb elérést a a HP Smart Document Scan Software és a HP Document Copy programokhoz. A Kofax VirtualRescan (VRS) és a I.R.I.S. Readiris Pro OCR szoftver alkalmazások segítik a dokumentumok, szövegek intelligens feldolgozását. A termékhez itthon is egy éves helyszíni garanciát ad a gyártó, ajánlott fogyasztói ára hozzávetőlegesen 943 ezer forint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról