Szerző: Bodnár Ádám

2004. február 2. 14:43

Fájlcserélő hálózatokon terjeszti operációs rendszerét a Lindows.com

A Lindows.com bejelentette, hogy fájlcserélő hálózatokban ingyenesen elérhetővé teszi az eddig 29,95 dollárért megvásárolható LindowsLive operációs rendszert.

A Lindows.com bejelentette, hogy fájlcserélő hálózatokban ingyenesen elérhetővé teszi az eddig 29,95 dollárért megvásárolható LindowsLive operációs rendszert.

A LindowsLive egy olyan változata a LindowsOS operációs rendszernek, amelyet nem szükséges a számítógépre feltelepíteni, CD-ről lehet elindítani. A vállalat szerint az ingyen elérhető LindowsLive remek lehetőséget kínál a LindowsOS operációs rendszer kipróbálására.

"Nem, nem ment el az eszünk" -- mondta a Lindows elnök-vezérigazgatója, Michael Robertson. "Egyszerűen csak rájöttünk, a P2P mozgalom miként lehet hasznos a számunkra." Robertson elmondása szerint vállalata százezer dollárnál is többet fizet a LindowsOS letöltések által generált adatforgalomért. "Ha lehetővé tesszük, hogy a felhasználók a P2P hálózatokból töltsék le a LindowsLive-ot, csökkenteni tudjuk ezeket a költségeket."

Robertson elmondta, hogy a lépés nyomán a cég sokmillió P2P-felhasználók számára teszi elérhetővé a LindowsLive-ot, akik így kipróbálhatják az operációs rendszert és ha tetszik nekik, megvásárolhatják a teljes verziót, illetve más termékeket és szolgáltatásokat is kaphatnak a cégtől.

Eközben az Amszterdami Kerületi Bíróság úgy döntött, hogy a Lindows márkanév túlságosan is hasonlít a Windowshoz és így sérti a Microsoft szellemi tulajdonhoz fűződő jogait. Előzetes határozatában a bíróság megtiltotta a Lindows hirdetését és forgalmazását Hollandiában, Belgiumban és Luxemburgban. Korábban Finnországban és Svédországban is született hasonló bírósági döntés.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.