Szerző: Ady Krisztián

2004. február 23. 09:19

Két új vállalati menedzselő szoftvert mutatott be a kanadai Lavalys

A hálózati menedzselő szolgáltatásokat szállító kanadai Lavalys hivatalosan is bejelentette két új termékét, melyek a vállalatok hálózati leltárral, szoftveres és hardveres változások nyomonkövetésével, biztonságos fájlküldéssel, rendszer diagnosztikával és helpdeskkel kapcsolatos teendőit igyekszik megkönnyíteni.

A hálózati menedzselő szolgáltatásokat szállító kanadai Lavalys hivatalosan is bejelentette két új termékét, melyek a vállalatok hálózati leltárral, szoftveres és hardveres változások nyomonkövetésével, biztonságos fájlküldéssel, rendszer diagnosztikával és helpdeskkel kapcsolatos teendőit igyekszik megkönnyíteni.

EVEREST Professional néven egy kis- és nagyvállalkozásokat egyaránt célzó automatizált hálózati leltározó, változásokat nyomonkövető és hálózatfigyelő szoftver jelent meg. Az EVEREST Professional a legújabb technológiákkal igyekszik önmagát nélkülözhetetlenné tenni minden vállalati hálózatban: az XML és MHTML riportkészítésen és a teljes SQL kompatibilitáson túl Windows Server 2003 támogatással is rendelkezik.

A szoftver a vásárlók számára rugalmas módon biztosítja a hardvereszközök és a telepített szoftverek adatainak CSV állományokba vagy SQL adatbázisba gyűjtését, majd az összegyűjtött adatok alapján teljeskörű hálózati leltár elkészítését. A megelőző leltárok adatainak megőrzésével az eszközpark leírásának archiválása mellett egyedülálló módon lehetőséget biztosít a vállalkozás leltárában előforduló bárminemű változás precíz érzékelésére is.

Az EVEREST Professional kétféle változatban érhető el, távfelügyeleti funkciókkal vagy anélkül. A távfelügyeleti funkciókkal is felvértezett verzió kliens-szerver alapú szolgáltatásai segítségével távolról is elkészíthető a hálózati leltár, valamint a rendszerparaméterek -- memóriahasználat, antivírus adatbázis állapota, S.M.A.R.T. merevlemez állapot -- nyomonkövetése távolról is lehetséges. Mindezeken túl a helpdesk csapat munkáját is nagyban megkönnyítheti a rendszerfolyamatok távolról való indításának és leállításának, valamint a rendszerinformáció távoli lekérésének lehetősége.

A Lavalys ma bejelentett másik terméke a Look@FILE PRO, mely egy egyedülálló képességekkel felruházott biztonságos fájlküldő- és csevegőszoftver. A Look@FILE PRO a bizalmas állományok interneten való továbbításához 256 bites SSL titkosítást és automatikus tömörítést is nyújt, ezáltal a vállalatok közötti információcsere gyorsan és biztonságosan végezhető. A szoftver a fájlküldésen túl biztonságos fájlkiszolgálóként is alkalmazható, távoli felhasználói fiókokkal -- akárcsak egy FTP kiszolgáló, azonban azzal ellentétben 256 bites SSL titkosítást alkalmaz minden művelet során.

A Look@FILE PRO is kétféle változatban kerül forgalomba: Client Edition és Server Edition jelzéssel. A Look@FILE PRO Server a Client változat alapfunkcióin túl szerveroldali szolgáltatásokat is felvonultat, s így biztonságos automatizált fájlszerverként is alkalmazható, felhasználói fiókokkal és tárterület korlátozással.

A Lavalys további termékeiről a cég hivatalos honlapja (www.lavalys.com) tájékoztat, ahol a szoftverek próbaverziói és a cég freeware, azaz ingyenes felhasználású szoftverei is letölthetőek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról