Szerző: Bodnár Ádám

2004. február 6. 11:12

Áprilisban a Távol-Keleten is indul az Xbox Live

A Microsoft áprilisban indítja be az Xbox Live internetes többjátékos szolgáltatást a Távol-Keleten, elsőként Tajvanon, Hongkongban és Szingapúron. A vállalat közleménye nem tartalmazott pontos dátumokat vagy árakat. A redmondi cég nagy reményeket fűz az Xbox Live ázsiai bevezetéséhez, hiszen a világon ebben a térségben a legnagyobb a szélessávú internetkapcsolattal rendelkező háztartások száma. A Microsoft több mint 30, interneten keresztül játszható játékot dob piacra, köztük a Tom Clancys Raibox Six harmadik részét, illetve a Dead or Alive online változatát.

A Microsoft áprilisban indítja be az Xbox Live internetes többjátékos szolgáltatást a Távol-Keleten, elsőként Tajvanon, Hongkongban és Szingapúron. A vállalat közleménye nem tartalmazott pontos dátumokat vagy árakat. A redmondi cég nagy reményeket fűz az Xbox Live ázsiai bevezetéséhez, hiszen a világon ebben a térségben a legnagyobb a szélessávú internetkapcsolattal rendelkező háztartások száma. A Microsoft több mint 30, interneten keresztül játszható játékot dob piacra, köztük a "Tom Clancy's Raibox Six" harmadik részét, illetve a "Dead or Alive" online változatát.

Az amerikai cég eddig világszerte 13,7 millió Xbox konzolt értékesített, ezek közül mintegy 1,4 millió került a Távol-Keletre és Japánba. Amint az ismert, az Xbox konzol gyári állapotában képes az internetre csatlakozni, míg legnagyobb vetélytársa, a PlayStation 2 ezt a szolgáltatást csak külön megvásárolható kiegészítővel nyújtja. Noha a PlayStation 2-ből világszerte már több mint 70 millió darab kelt el, az internetes kapcsolathoz szükséges készletből eddig csak 2,4 millió fogyott.

Amint az ismert, a Microsoft Xbox Live szolgáltatás -- eltérően a Sony és a Nintendo megoldásától -- egy teljesen zárt, előfizetéses rendszer, amelyet a redmondi vállalat működtet. Az Egyesült Államokban 2002. november 15-én indult szolgáltatás 49,95 dollárért vehető igénybe egy éven keresztül. Ebben a díjban benne foglaltatik az Xbox Live starter kit ára, amely egy beszélgetésre használható headsetet és néhány játékot tartalmaz. Az európai felhasználóknak 59,99 eurót kell leszurkolniuk a csomagért.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.