Szerző: Bodnár Ádám

2004. február 23. 13:43

Az Oracle jelentősen csökkentette adatbázisszoftvere árát

[Lenhardt & Weichinger] Az Oracle igen kedvező áron dobta piacra az Oracle Database 10g Standard Edition One termékét, amelyet mostantól processzoronként 1 millió forintért kínál. A vállalat ezzel egyidőben a maximális szerverkapacitást két processzorra bővítette. A Standard Edition One nevesített felhasználó alapú licenckonstrukcióban is kapható felhasználónként 32 ezer forintos áron, minimum öt felhasználóval.

[Lenhardt & Weichinger] Az Oracle igen kedvező áron dobta piacra az Oracle Database 10g Standard Edition One termékét, amelyet mostantól processzoronként 1 millió forintért kínál. A vállalat ezzel egyidőben a maximális szerverkapacitást két processzorra bővítette. A Standard Edition One "nevesített felhasználó" alapú licenckonstrukcióban is kapható felhasználónként 32 ezer forintos áron, minimum öt felhasználóval.

"Az, hogy belépő szintű áraink most már azonosak a Microsoftéval, azt mutatja, hogy komolyan vesszük a fej fej melletti versenyt az SQL Serverrel" -- mondta Jacqueline Woods, az Oracle nemzetközi üzleti módszereiért, árpolitikájáért és licencstratégiájáért felelős alelnöke.

Emellett azon szervezetek számára, amelyek nagyfokú rendelkezésre állású, méretrugalmas informatikai rendszereket kívánnak kiépíteni, további előnyt jelent, hogy az Oracle adatbázis-fürtözési megoldása ezentúl ingyenes az Oracle Database 10g Standard Edition változatot megvásárló ügyfeleknek. Számukra a maximális szerverkapacitás fürtönként négy processzor. Így a vállalat kicsiben kezdheti, és az üzleti prioritások változását követve az Oracle Real Application Clusters 10g segítségével igény szerint bővítheti rendszerét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról