Szerző: zimi

2008. augusztus 27. 10:31

Két új hordozható fotónyomtatóval jelentkezik a Canon

Két új hordozható, akkumulátoros Selphy fotónyomtatót mutatott be a Canon. A barátságos megjelenésű, táskarádió-hangulatú modellek önállóan, PC és áramforrás nélkül használhatók, akár egy partin vagy a strandon is.

[HWSW] Két új hordozható, akkumulátoros Selphy fotónyomtatót mutatott be a Canon. A barátságos megjelenésű, táskarádió-hangulatú modellek önállóan, PC és áramforrás nélkül használhatók, akár egy partin vagy a strandon is.

A könnyed megjelenés mellett függőleges felépítés, hordozófül és nagy, színes képernyő jellemzi első látásra az újdonságokat. Csakúgy, mint a Selphy család megelőző tagjai, az új ES3 és ES30 modellek is hőszublimációs, folyamatos tónusú fotónyomtató eljárásra épülnek. Konkrét sebesség értékeket még nem közölt a gyártó, eddigi tapasztalataink szerint ezzel a technológiával 1 perc alatt állíthatók elő szemcsementes fotók. A kellékanyag ellátásról Easy Photo Pack csomagokban gondoskodhatunk, melyek egy kazettán belül tartalmazzák a papírt és a fóliás színezőtekercset, ily módon kültéri környezetben is porszennyeződés veszélye nélkül tölthetjük majd fel a nyomtatókat.

A Creative Print gomb és a beépített nagyméretű LCD-kijelzők segítségével választhatók ki a különleges képeffektusok, kereteket és ClipArt elemek. Mindkét új Canon Selphy modell lehetővé teszi, hogy kedvenc felvételeit naptárként vagy akár indexképes elrendezésben is kinyomtathassuk. A fotólabor-minőségű képek magas fényű védőbevonatot is kapnak.

Canon Selphy ES30 Canon Selphy ES3
A Selphy ES30 és a Selphy ES3

A használathoz nincs szükség számítógépes ismeretekre, hiszen közvetlenül a fényképezőgépről és a memóriakártyáról, illetve a Selphy ES3 fotónyomtató esetében belső memóriakártyáról is kinyomtathatók a képek. A két új termék hamarosan itthon is kapható lesz, árakat még nem közölt a gyártó.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról