Szerző: Dojcsák Dániel

2008. augusztus 26. 14:31

Új iPod Nano és olcsóbb Touch érkezik?

[Ars Technica/HWSW] Alig pár nappal a hazai iPhone 3G bevezezés után az Apple-rajongók újabb jó híreknek örülhetnek, hiszen a már tradicíóvá vált szeptemberi vérfrissítés során a cupertinói divatdiktátor cég állítólag előrukkol az újra karcsúvá vált iPod Nanóval, az iTunes 8-cal, és talán az iPod Touch is olcsóbb lesz.

[Ars Technica/HWSW] Alig pár nappal a hazai iPhone 3G bevezezés után az Apple-rajongók újabb jó híreknek örülhetnek, hiszen a már tradicíóvá vált szeptemberi vérfrissítés során a cupertinói divatdiktátor cég állítólag előrukkol az újra karcsúvá vált iPod Nanóval, az iTunes 8-cal, és talán az iPod Touch is olcsóbb lesz.

Kevin Rose, aki többek közt a Digg atyja, mellesleg klasszikus Apple-jós is, a tegnapi napon blogjában precíz jóslatokba bocsátkozott az Apple legújabb lépéseivel kapcsolatban. Nem árulta el, hogy mire alapozza precíz jóslatait, de szerinte szeptember 9-én az Apple termékpalettájában egy pálfordulás következik be, mégpedig az iPod Nano esetében.

A legutolsó verzióban tömzsivé vált készülék visszatér a karcsú és hosszúkás dizájnhoz. Lekerekített szélei mellett további újdonság lehet, hogy maga a felső üvegfelület is hajlított lesz. Rose azért azt megjegyzi, hogy a kezében nem tartotta még az új készüléket, de fotókat látott róla. Remélhetőleg a kaliforniai webgurunak jó kapcsolatai vannak, és nem verte át egy ügyes Photoshop-mester.


iPod Nano kémfotó?

Az iPod Nano mellett a Touch is áteshet egy kisebb kozmetikai átalakításon, ami mindössze az iPhone 3G kinézetéhez illeszkedést jelenti majd, belül semmi nem változik. Rose szerint egy árcsökkentésnek is be kellene következnie, ami sokat dobna a lejátszó népszerűségén. Amennyiben ez bekövetkezik, akkor hatással kell lennie a teljes iPod felhozatalra, hiszen nem lenne hálás, ha az iPhone kannibalizálná az évek óta sikeres iPod-vonalat, tehát ha igaza van, akkor minden készülék ára valamellyest csökkenni fog.

A hardverek mellett a szoftveroldalon is terjengenek pletykák, melyet Rose összefésült és arra jutott, hogy egy új iTunes-verziót jelenthetnek be, egészen új képességekkel és funkciókkal. Az újdonságok között a korábban kiszivárgott információk szerint a zenei fájlok elrendezésének, library kinézetének változtatása, illetve egy ajánló rendszer bevezetése szerepelhet majd.

Habár a felsorolt részletek egy része feltételezés csupán, a szeptember 9-i dátum viszont teljesen biztos. Több forrás is megerősítette a dátumot, illetve az elmúlt években is az augusztusi Mac-bejelentések után szeptember mindig az iPod hónapja volt. 2005-ben ekkor mutatták be az iPod Nanót, egy évvel később a 6G iPod, a 2G Nano és a 2G Shuffle jelent meg, tavaly pedig az iPod Touch és a 3G Nano mutatkozott be. Egyes elemzők szerint az idei évben elképzelhető, hogy egy, a szokásosnál nagyobb rendezvények az iPod és a Mac témák közösen debütálnak majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.