:

Szerző: Bányai György

2008. augusztus 8. 13:48

Az ASUS internetes tárhelyet és letöltőközpontot kínál Eee PC-i mellé

Az ASUS Eee PC termékvonala újabb és újabb tagokkal bővül, melyek mellé immár szolgáltatás is társul. Az ASUS bejelentette, hogy gépeihez online tárhelyet és letöltőközpontot is kínál.

[HWSW] Az ASUS Eee PC termékvonala újabb és újabb tagokkal bővül, melyek mellé immár szolgáltatás is társul. Az ASUS bejelentette, hogy gépeihez online tárhelyet és letöltőközpontot is kínál.

Az ASUS kifejezetten az Eee PC-k mellé kínálja Eee Storage és Eee Download szolgáltatásait, melyek közül az első a nyolc gigabájtos SSD meghajtóval szerelt gépek beépített tárolóinak több mint kétszeresét, azaz 20 gigabájtnyi helyet kínál a felhasználó adatai számára. E tárhely jelszóval védett területeket is tartalmazhat, emellett teljesen hétköznapi, könnyen használható, drag and drop kezelőfelülettel köti össze a távoli és a gépen tárolt tartalmat, illetve területet.

Az Eee Download az ASUS Eee PC-k által elérhető olyan letöltőközpontja, melyről a gépeken futtatható alkalmazásokból már háromezer szabadon terjeszthetőt tartalmaz, ezek között felhasználói programok és játékok egyaránt találhatóak. A két új szolgáltatás később kiegészülhet zenebolttal is, sőt, a gyártó egyéb noteszei, UMPC-i is elérhetik majd a hozzájuk passzoló változatot.

Ehhez már csak ráadás, hogy azok az asztali számítógépek is élvezhetik a letöltőköpont és az internetes merevlemez által biztosított előnyöket, melyek alaplapját az ASUS gyártotta. Az Eee Download és az Eee Storage egyelőre az ázsiai piacot célozta meg, de később a többi földrészre is eljuthat. Az Asus szándékai szerint Magyarországon is megjelenik a szolgáltatás később, egyelőre azonban nem tudott konkrétummal szolgálni a cég hazai leánya.

Eee PC-ből ma már világszerte 11 különböző típus kapható, ezek a processzort, a kijelző méretét és a háttértároló típusát tekintve térnek el egymástól, illetve egyre több változatra kerül Windows XP operációs rendszer az eredetileg beharangozott, egyedi kezelőfelülettel ellátott Linux helyett. Az első Eee PC-ről nagyjából egy évvel ezelőtt rántotta le a leplet az Asustek -- a koncepció akkor egy bárki számára könnyen használható, elsősorban internetezésre és alapvető irodai feladatokra alkalmas, kifejezetten olcsó kisméretű noteszgépet takart, mely főleg kedvező árszintje miatt került hamar a figyelem középpontjába.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.