:

Szerző: Koi Tamás

2008. augusztus 25. 10:28

Elég egy szabad USB-kapu az Iogear vezeték nélküli képtovábbítójának

Vezeték nélkül lehet továbbítani a számítógép képét bármilyen D-sub, azaz VGA-bemenettel rendelkező megjelenítőre az Iogear új adapterével -- a gyártó azonban ezúttal nem egy újabb VGA-átjátszót hozott forgalomba, a két egységből álló kit használatához ezúttal nem kell lefoglalni vagy megosztani a PC VGA-kimenetét, elég egy szabad USB-kaput keresni.

[HWSW] Vezeték nélkül lehet továbbítani a számítógép képét bármilyen D-sub, azaz VGA-bemenettel rendelkező megjelenítőre az Iogear új adapterével -- a gyártó azonban ezúttal nem egy újabb VGA-átjátszót hozott forgalomba, a két egységből álló kit használatához ezúttal nem kell lefoglalni vagy megosztani a PC VGA-kimenetét, elég egy szabad USB-kaput keresni.

Az Iogear Wireless USB to VGA kit a gyártó szerint az első olyan vezeték nélküli képtovábbító rendszer, mely nem a PC erre a célra rendszeresített kimenetéről kapja a képet, hanem egy speciális eszközről -- tulajdonképpen egy külső USB-s videovezérlőről. Az USB Implementers Forum által is bevizsgált és jóváhagyott kit pendrive-méretű jeladóját ennek megfelelően a számítógép valamelyik USB-portjához kell csatlakoztatni, míg a vevőegység egy szabványos D-Sub kimeneten át küldi a képet a megjelenítőnek.

A Wireless USB to VGA kit a gyártó elképzelése szerint tárgyalásokon, projektorokhoz csatlakoztatva és otthon, a szórakoztatóelektronikai rendszer részeként egyaránt beválhat: a rendszer mindenesetre maximum 15 méteres sugarú körben képes továbbítani 720p felbontású képjelet. A HD-felbontás alkalmazása ettől függetlenül nem feltétlenül jelenti azt, hogy bármilyen HD-mozi átjátszható lesz a készülékkel, az analóg megjelenítési rendszer ugyanis semmilyen tartalomvédelmi algoritmust nem implementál, így a Blu-ray filmek képe is csak csökkentett felbontásban jelenhet meg.

Iogear USB-VGA átjátszó

Az Iogear megoldása mindazonáltal így is jó eséllyel csak átmeneti szerepet tölthet be addig, amíg a kifejezetten vezeték nélküli kép- és hangtovábbításra rendszeresített átviteli szabványok elkészülnek. A több iparági szereplő által közösen fejlesztett Wireless Home Digital Interface (WHDI) szabványosítási folyamata az utóbbi hónapokban jelentősen felgyorsult, így jövőre már megjelenhetnek az első WHDI-kompatibilis eszközök. Ezek egymástól maximum 30 méteres távolságra tudnak majd továbbítani akár 1080p felbontású képet és többcsatornás, Dolby Digital vagy DTS hangot.

Az Iogear vezeték nélküli USB-VGA átjátszója szeptemberben jelenhet meg a boltokban, 229 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.