:

Szerző: Koi Tamás

2008. augusztus 11. 15:22

Zsebben is elférő HD-s médiacenterrel rukkolt elő az Iomega

Egy pakli kártyánál is kisebb az Iomega múlt héten bejelentett ScreenPlay TV Link otthoni médialejátszója, mely a televíziókészülékre kötve képes akár HD-ben is megjeleníteni a hozzá csatlakoztatott külső háttértáron elhelyezett multimédiás tartalmakat.

[HWSW] Egy pakli kártyánál is kisebb az Iomega múlt héten bejelentett ScreenPlay TV Link otthoni médialejátszója, mely a televíziókészülékre kötve képes akár HD-ben is megjeleníteni a hozzá csatlakoztatott külső háttértáron elhelyezett multimédiás tartalmakat.

Az EMC otthoni megoldásokat szállító részlege lényegében az idén áprilisban bemutatott Screenplay HD multimedia drive funkcióit pakolta be a ScreenPlay TV Link apró dobozkájába, az egyetlen -- kétségtelenül lényeges -- különbség, hogy utóbbi megoldásból hiányzik az adattároló, az apró dobozka így lényegében csak az áramköri részeket és a csatlakozókat tartalmazza. A ScreenPlay TV Linkre bármilyen USB-s háttértár, pendrive vagy külső merevlemez rácsatlakoztatható, az átjátszóként funkcionáló megoldás a FAT32-re és NTFS-re formázott partíciókat egyaránt felismeri.

A mindössze 82x78x20 milliméteres, 114 gramm tömegű lejátszó gyakorlatilag mindent tud, amit a nagyok: lejátssza az MPEG-1/2/3/4 (AVI/DiVX 3.11, 4.x, 5.x/XViD) videókat és az MP3, WMA és WAV zenefájlokat, valamint megjeleníti a JPEG képeket. A készülék 720p és 1080i HD-felbontásokat támogat, az ennél kisebb felbontású videókat a megfelelő beállítások után felkonvertálja.

Iomega ScreenPlay TV Link

Az Iomega ScreenPlay TV Link médiaátjátszó speciális adapterkábeleken át egy sor összeköttetési lehetőséget kínál a televíziókészülékekkel vagy házimozi-erősítőkkel. A kis dobozon HDMI-kimenetet, komponens és kompozit videokimenetet, sztereó RCA audiokimenetet és koaxiális digitális hangkimenetet helyezett el a gyártó. A készülékhez egy távvezérlő is jár -- a ScreenPlay TV Link méreteit jól érzékelteti, hogy a távvezérlő szinte nagyobb, mint maga a készülék.

Az Iomega mini médialejátszója már kapható az Egyesült Államokban, ahol 100 dollárt kérnek a készülékért cserébe. A ScreenPlay TV Link a hónap végén az Európai piacon is feltűnhet, 79 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.