:

Szerző: Bányai György

2008. augusztus 19. 09:10

Közeleg a Dell Inspiron 910 Mini Note netbookja

Sorra jelentik be a nagyobb gyártók is alacsony árú mininoteszeiket, most a Dell korábban már kiszivárgott Inspiron 910 Mini Note netbookjának részletes technikai adatai csapódtak a gépről készült fotókhoz, ráadásul a gyártó pár napon belül megejtheti a hivatalos bejelentést is.

[HWSW] Sorra jelentik be a nagyobb gyártók is alacsony árú mininoteszeiket, most a Dell korábban már kiszivárgott Inspiron 910 Mini Note netbookjának részletes technikai adatai csapódtak a gépről készült fotókhoz, ráadásul a gyártó pár napon belül megejtheti a hivatalos bejelentést is.

A Dell sem maradhat ki a netbook üzletből, Intel Atom N270 processzor köré épülő kisgépe -- ha minden terv szerint halad -- pár nap múlva, augusztus 22-től rendelhető meg majd a gyártó weboldaláról. A 0,99 kilogrammos netbook burkolata fél- vagy egy gigabájtnyi 800 megahertzes DDR2 memóriát, 4, 8, illetve 16 gigabájtnyi SSD háttértárat rejt, a burkolaton pedig három USB 2.0 portot, külső monitor csatlakozót, valamint Memory Stick és SD változatokkal szót értő kártyaolvasót találhatunk.

A vezeték nélküli kommunikáció 802.11 b/g Wi-Fi adapterrel, vagy Bluetooth rádióval történhet, de mellettük vezetékes LAN aljzat is a rendelkezésre áll. A gép későbbi bővítését nem lesz könnyű megejteni, erre a gépház alján található fedél eltávolítása után hozzáférhető minicard bővítőhelyek használhatók.


Dell Inspiron 910 Mini Note

A 8,9 hüvelykes kijelző 1024x600 képpontból áll, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy matt, vagy fényes a felszíne. Az Inspiron 910-t két kamerával is ellátták, ezekből a nagyobb 1,3, míg a kisebb 0,3 megapixeles felbontású. A gép kétféle, egymástól alig különböző négycellás akkumulátorral rendelhető majd, melyek 2200, illeve 2600 mAh kapacitásúak. A Dell netbook várható fogyasztói ára még nem ismert, azt azonban már a hivatalos bejelentés előtt kiszivárgott, hogy Windows XP és Ubuntu Linux változatokkal egyaránt választható lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.