Szerző: Koi Tamás

2008. augusztus 28. 14:59

Októberben frissül az Adobe amatőröknek szánt fotó- és videoszerkesztője

Októberben érkezik az Adobe elsősorban otthoni felhasználóknak és hobbistáknak ajánlott fotó- és videoszerkesztő programcsomagjainak új változata. Az Adobe Photoshop Elements és Premiere Elements 7 szoftvereket külön-külön, valamint egy csomagban is forgalomba hozza a szoftvercég.

[HWSW] Októberben érkezik az Adobe elsősorban otthoni felhasználóknak és hobbistáknak ajánlott fotó- és videoszerkesztő programcsomagjainak új változata. Az Adobe Photoshop Elements és Premiere Elements 7 szoftvereket külön-külön, valamint egy csomagban is forgalomba hozza a szoftvercég.

A Photoshop Elements 7-tel dolgozva a felhasználó a korábbi koncepció szerint gyorsan és könnyen rendszerezheti, szerkesztheti, létrehozhatja és megoszthatja fényképeit másokkal, míg a Premiere Elements 7-tel egyszerűen lehet mozgóképeket készíteni. Újdonság, hogy a két program tengerentúli felhasználói ingyenesen, vagy 49,9 dolláros éves díj fejében használhatják a Photoshop.com Basic vagy Plus online szolgáltatást, mely az elkészült fényképek és videók számára kínál 5 vagy 20 gigabájtnyi webtárhelyet.

Az Adobe Photoshop Elements 7 egyik kiemelt fejlesztése az új okos ecset (Smart Brush) amivel a felhasználó egy vonással képes különleges hatásokat felvinni a képre. Az Adobe Photomerge technológiájára épülő képernyőtörlő (Scene Cleaner) szolgáltatással a fejlesztők szerint létrehozható az "ideális fénykép", használatával a nemkívánatos tárgyak -- például a fénykép kompozícióját megbontó turisták -- kitörölhetők a képről.

A videoszerkesztésre használható Premiere Elements új változata már támogatja az AVCHD formátumot is, automatikusan kielemzi az importált videókat, vizsgálja a képminőséget és a videón megjelenő arcok számát, valamint a hangokat is beazonosítja, illetve ezek alapján gyorskeresést lehetővé tevő azonosítókat, úgynevezett okos címkéket (Smart Tags) helyez el a jelfolyamban. Újdonság az InstantMovie szolgáltatás is, mellyel a videók a különböző jellegzetességek, tematika szerint rendezhetők, a szintén újdonságnak számító Videomerge pedig egy a blueboxhoz hasonló speciális eszköz, mellyel tetszőleges háttér elé helyezhetők a video szereplői.

Az Adobe Photoshop Elements 7 és Premiere Elements 7 októberben kerül a boltokba, a szoftverek ára az Egyesült Államokban egyenként 99,9 dollár lesz, egybe csomagolva azonban csak 149,9 dollárt kell értük fizetni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról