Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Hivatalosan is bemutatkozott a Fujitsu LifeBook U2010 netbook

Bányai György, 2008. augusztus 11. 10:35
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Fujitsu hivatalosan is bejelentette parányi kijelzővel szerelt netbookját. A gépházban Intel Atom szív dobog, az igen kisméretű, 5,6 hüvelykes kijelző pedig elforgatható.

[HWSW] A Fujitsu hivatalosan is bejelentette parányi kijelzővel szerelt netbookját. A gépházban Intel Atom szív dobog, az igen kisméretű, 5,6 hüvelykes kijelző pedig elforgatható.

A Fujitsu LifeBook U2010-ről már korábban is reppentek fel híradások, ám a gyártó csak most jelentette be hivatalosan az igen kicsi kijelzővel szerelt netbookot. Az elforgatható, 5,6 hüvelykes megjelenítő 1280x800 képpontot fog munkára, e parányi pixelek miatt kényelmesen csak éles szemmel rendelkezők használhatják. Bár a kis megjelenítőkre optimalizált Ubuntu Linux mobil kiadása képes futni a gépen, a gyártó az U2010-et Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel szállítja majd.


Fujitsu U2010

Az 1,6 gigahertzes Atom processzor mellett a többféle színben rendelhető gépház 1 gigabájtnyi rendszermemóriát és 60 gigabájtos merevlemezt, vagy 64 gigabájtos SSD meghajtót zárhat egységbe. A mini netbookot annak négycellás akkumulátora nyolc- kilenc órán keresztül is táplálhatja attól függően, hogy a tárolója hagyományos merevlemez, vagy a kisebb fogyasztású SSD.

A 610 grammos, 171x135x33 milliméteres U2010-be vezeték nélküli hálózati csatolót, Bluetooth rádiót is építettek, a gépház oldalán pedig egy USB, valamint egy VGA-csatlakozó és egy SD, illetve egy CF kártyahely is található. A gyártó az azonnali üzenetküldő alkalmazások használóinak kedvére egy 1,3 megapixeles webkamerával, a biztonságot előtérben tartók kedvére pedig az ujjlenyomat-olvasóval tehet, ezek mind megtalálhatók az alapfelszereltségben.


Fujitsu U2010

A Fujitsu U2010 várható fogyasztói áráról, valamint a kereskedelmi foralomba érkezésének időpontjáról a hivatalos bejelentés még nem szól, de az öt különböző színben (fekete, melegrózsaszín, ezüst, piros, valamint kék) érkező gép ára 400 dollár körül várható.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.