Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Okosan gazdálkodik a frekvenciával a Linksys új vezeték nélküli routere

Koi Tamás, 2008. július 04. 14:40
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Két frekvenciasávon működik a Linksys legújabb, elsősorban otthoni multimédiás környezetbe szánt, Draft-N kompatibilis vezeték nélküli útválasztója, a WRT610N, a tavaly bemutatott, irodai használatra ajánlott Ultra RangePlus WRT600N típus testvére.

[HWSW] Két frekvenciasávon működik a Linksys legújabb, elsősorban otthoni multimédiás környezetbe szánt, Draft-N kompatibilis vezeték nélküli útválasztója, a WRT610N, a tavaly bemutatott, irodai használatra ajánlott Ultra RangePlus WRT600N típus testvére.

A hálózati eszköz ehhez két egymástól független rádiót vet be, ezek közül mindkettő kompatibilis az új generációs Wi-Fi, a 802.11n szabvány tervezetével, a vezeték nélküli hálózati kapcsolat aggregált sávszélessége így ideális esetben elérheti a kétszer 230 megabitet másodpercenként (elméleti maximum). A berendezés eközben természetesen visszamenőlegesen kompatibilis marad a korábbi (802.11a/b/g) Wi-Fi szabványokkal.

A Linksys WRT610N-t a gyártó elsősorban a vezeték nélkül kommunikáló eszközökkel telezsúfolt hi-tech otthonokba ajánlja, ezzel az eszközzel a gyártó ígérete szerint a HD-videók vezeték nélküli továbbítása, azaz streamelése is teljesen zökkenőmentes. A hálózati eszköz szoftvere az Entertainment Optimized Networking (EON) technológiát használja a a forgalomirányításhoz, a router így a késleltetéskritikus alkalmazásoknak, hálózati forgalomnak (játékok, média stream stb.) prioritást ad a kevésbé zsúfolt 5 GHz-es frekvenciasávban, miközben a kisebb forgalmat generáló eszközöket (PC-k, nyomtatók stb.) a 2,4 GHz-es tartományban szolgálja ki.

Linksys WRT610N

A WRT610N-hez szokás szerint vezetékes kapcsolaton keresztül is köthetők eszközök, a routeren ehhez négy gigabit ethernet portot helyezett el a gyártó. A készülékre ezen kívül egy USB kapu is került, melyen keresztül bármilyen flashalapú vagy merevlemezes háttértárolót hálózati adattárrá változtat a Linksys megoldása.

A gyártó új Draft-N routere egyszerűen beüzemelhető a PC és Macintosh környezetekben egyaránt használható, flash videókkal illusztrált telepítővarázslónak (Linksys Easy Link Advisor) köszönhetően, a bekötött hálózati eszközök egyszerűbb konfigurációja érdekében a WRT610N kompatibilis a UPnP szabvánnyal is, a vezeték nélküli adatforgalom a szokásos WEP, WPA és WPA2 protokollokkal titkosítható, 128 bites erősséggel.

A Linksys új, két egymástól szeparált rádióval ellátott, otthoni használatra szánt vezeték nélküli routere 199 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba az Egyesült Államokban.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.