Szerző: Koi Tamás

2008. július 23. 16:02

A hallójárat mélyébe illeszkedik a JVC új fülhallgatója

[HWSW/Nikkei] Igazi agybadugós fülhallgatót dob piacra augusztusban a JVC -- a modern fülhallgatók egy részénél újabban a környezeti zajok elnyelése, kiszűrése érdekében egy a hallójáratba illeszkedő speciális gumipárnával veszik körbe a membránt, mely ettől függetlenül továbbra is a hallójáraton kívül helyezkedik el. A JVC új megoldása a fülhallgatók közül elsőként költözteti be mélyen a hallójáratba a membránt, ezzel érve el a szinte tökéletes zajszűrést -- a megoldással azonban nőhet a halláskárosodás veszélye is.

[HWSW/Nikkei] Igazi "agybadugós" fülhallgatót dob piacra augusztusban a JVC -- a modern fülhallgatók egy részénél újabban a környezeti zajok elnyelése, kiszűrése érdekében egy a hallójáratba illeszkedő speciális gumipárnával veszik körbe a membránt, mely ettől függetlenül továbbra is a hallójáraton kívül helyezkedik el. A JVC új megoldása a fülhallgatók közül elsőként költözteti be mélyen a hallójáratba a membránt, ezzel érve el a szinte tökéletes zajszűrést -- a megoldással azonban nőhet a halláskárosodás veszélye is.

A JVC új fülhallgatója, a HP-FXC50 membránja sokkal hosszabb és vékonyabb (átmérője mindössze 5,8 milliméter) az eddigi megoldásoknál -- ez a JVC szerint nem csak szebb hangzást, hanem kényelmesebb viseletet is eredményezhet. A membrán és az azt körülvevő gumiköpeny a HP-FXC50 esetében a felnőtteknél átlagosan 2,8-3,8, a gyermekek esetében azonban jóval rövidebb; 1,5-2 centiméter hosszúságú, csőszerű hallójáratba dugható be, a hangforrás így a lehető legközelebb kerül a dobhártyához.

JVC HP-FXC50

Bár a szakorvosok időről időre igyekeznek felhívni elsősorban a gyermekeket nevelő szülők figyelmét a túl hangos zenehallgatás veszélyeire, évente így is fiatalok ezreinél állapítanak meg a túl hangos zenehallgatás következményeként maradandó halláskárosodást. A JVC HP-FXC50 esetében ez a veszély fokozottan fennállhat, ha a tisztább zenei élményre vágyó hallgató nem kellően elővigyázatos.

A JVC HP-FXC50 fülhallgató a gyártótól származó információk szerint a 10 Hz-től 24 kHz-ig terjedő frekvenciasávban működik, érzékenysége 103 dB 1 milliwattnál, maximális bemeneti teljesítménye 150 milliwatt. A JVC speciális kialakítású zajszűrő fülhallgatója augusztusban kerülhet forgalomba a gyártó anyaországában, Japánban. A kiegészítő árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról