Szerző: Koi Tamás

2008. július 22. 13:10

Három új modellel ünnepli a Walkman telefonok születésnapját a Sony Ericsson

Három új mobillal és számos kiegészítővel ünnepli a Walkman zenetelefonok harmadik születésnapját, illetve az első Walkman piacra kerülésének huszonkilencedik évfordulóját a Sony Ericsson.

[HWSW] Három új mobillal és számos kiegészítővel ünnepli a Walkman zenetelefonok harmadik születésnapját, illetve az első Walkman piacra kerülésének huszonkilencedik évfordulóját a Sony Ericsson.

Középkategória

A ma bejelentett új kínálat legegyszerűbb, egyben legolcsóbb tagja a középkategória aljára pozicionált W302-es modell, mely erre mintegy rácáfolva a korábban csak prémiumkategóriás Walkman modellekre jellemző alumínium előlapot kapja. A fehér és fekete színben piacra kerülő, mindössze 10,5 milliméter vastagságú készülékbe egy 2 megapixeles kamerát épített a gyártó, az ezzel készített képeket a 2 hüvelykes képátlójú, 170x220 pixeles kijelzőn lehet visszanézni.

Sony Ericsson W302
Sony Ericsson W302

A telefon a Walkman modellekről már megszokott kényelmi funkciók teljes tárházával rendelkezik, így a felhasználónak lehetősége adódik a véletlenszerű lejátszáson túl a saját lejátszási listák összeállítására, a szoftver részét képező médialejátszó ezzel együtt hangszínszabályzóval is rendelkezik. A W302-be FM-rádiót is építettek, melyet szokás szerint elláttak a számokat felismerő TrackID szolgáltatással is. Ez a megfelelő adatkapcsolat megléte esetén az éppen hallgatott zeneszám egy rövid részletét analizálva képes több-kevesebb sikerrel megállapítani az előadót és a számcímet.

77 millió Walkman
A cég a hordozható kazettás egységek és a MD/CD-játszók után a zenetelefonoknál is sikerre vitte a márkanevet: az első Walkman telefon, a W800 három évvel ezelőtti piaci premierje óta nagyjából 77 millió zenetelefont értékesítettek, ezzel jelentősen hozzájárulva a zenefogyasztási szokások megváltozásához.
A W302 beépített, 20 megabájtos memóriája az újabb Sony Ericsson telefonokhoz hasonlóan Memory Stick M2 kártyával bővíthető -- ebből egy 512 megabájtos példányt mellékelnek is a készülékhez. A telefon természetesen Bluetooth kommunikációra is képes és támogatja a sztereó Bluetooth headseteket és fejhallgatókat. A GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 hálózatokra felkészített készülék az utolsó negyedévben jelenik meg a Sony Ericsson kínálatában.

Felső-középkategória

Ugyanettől az időponttól erősíti a felső-középkategóriás termékvonalat a szétcsúsztatható formájú Sony Ericsson W595, mely a gyorsabb adatkapcsolat érdekében már HSDPA kommunikációra is képes lesz. A 3,2 megapixeles kamerával ellátott Walkman telefon a fenti modellnél már említetteken túl a W580i-nél és a W910i-nél látott Shake Control vezérlést is tartalmazni fogja -- ezzel a zeneszámok közti váltás gombnyomás nélkül, egy kézmozdulattal is elvégezhető.

Sony Ericsson W595
Sony Ericsson W595

A Sony Ericsson W595-be a korábbi prémiumkategóriás készülékeknél már látott 2,2 hüvelykes képátlójú, 240x320 pixel felbontású kijelzőt szerelik, a szétcsúsztatható telefon 40 megabájtos beépített memóriáját a dobozban tartozékként mellékelt 2 gigabájtos Memory Stick M2 kártyával lehet bővíteni. A 100x47x14 milliméteres, 104 gramm tömegű telefon kék, fehér, szürke és fekete színben kerül a boltokba.

Csúcskategória

A svéd-japán gyártó a mai napon egy új csúcskategóriás Walkman mobilról is lerántotta a leplet: a W902 bizonyos régiókba az összes most bemutatott készülékkel együtt, az év utolsó hónapjaiban kerülhet forgalomba. A W902 a Sony Ericsson állítása szerint új mércét állíthat fel a zenetelefonok mezőnyében, ami a minőségi zeneszolgáltatást illeti. A telefon a tiszta mélyhangokat és a precíz sztereóképet biztosító Clear Bass és Clear Stereo technológiákkal igyekszik biztosítani a rivális megoldásokhoz és az olcsóbb Walkman modellekhez képest jobb hangminőséget, a készülékhez ráadásul a cég prémium headsetjét, a HPM-77-et csomagolja majd a cég.

Sony Ericsson W902
Sony Ericsson W902

A Sony Ericsson W902 Walkman-telefon a modern prémiumkategóriás készülékekhez méltón 5 megapixeles kamerával rendelkezik majd, kijelzője pedig a W595-höz hasonlóan 2,2 hüvelykes képátlójú felületen rajzol ki 240x320 pixelt. A 110 x 49 x 11,7 milliméteres, 99,8 gramm tömegű készülék fekete, vörös és zöld színben kerül forgalomba, Magyarországon azonban a Sony Ericsson hivatalos beszállítói csatornáin keresztül nem értékesítik majd a telefont.

A gyártó az új Walkman telefonok mellett összesen hét új kiegészítővel igyekszik a zenehallgatási élményt teljesebbé, szabadabbá varázsolni. A cég így két vezeték nélküli és egy vezetékes hordozható hangszórót (MBS-400, MBS-200, MPS-100), egy új vezeték nélküli headsetet (HBH-IS800), egy zajelnyelő vezetékes headsetet (HPM-88) és egy sztereó fejhallgatót (HMP-66) dob piacra a most bejelentett telefonokkal együtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról