:

Szerző: Koi Tamás

2008. július 4. 17:21

Négy modellel újítja meg asztali Blu-ray lejátszóinak kínálatát a Pioneer

Idén négy új asztali Blu-ray lejátszóval egészíti ki otthoni szórakoztatóelektronikai berendezéseinek portfólióját a Pioneer. A rivális HD DVD bukása után az ismert elektronikai gyártók bátrabban nyúlnak a Sony által megalkotott és a Blu-ray Disc Szövetség által gründolt nextgen technológiához -- ennek a folyamatnak része az új teremékek bevezetése.

[HWSW] Idén négy új asztali Blu-ray lejátszóval egészíti ki otthoni szórakoztatóelektronikai berendezéseinek portfólióját a Pioneer. A rivális HD DVD bukása után az ismert elektronikai gyártók bátrabban nyúlnak a Sony által megalkotott és a Blu-ray Disc Szövetség által gründolt nextgen technológiához -- ennek a folyamatnak része az új teremékek bevezetése.

A japán szórakoztatóelektronikai multi különböző árszegmensekbe pozicionált BDP-LX91, BDP-LX71, BDP-LX08 és BDP-51FD típusú asztali lejátszói bár csak ősszel érkeznek, mégis csak egyikük, a csúcskategóriás BDP-LX91támogatja majd a hónapok óta készen álló 2.0-s Blu-ray Disc profilt, azaz a BD Live-ot. A BD Live legfontosabb hozadéka az extra tartalmak letöltésének lehetősége -- a legújabb profilnak megfelelő, tehát elsősorban internetkapcsolattal és beépített háttértárral rendelkező lejátszók tulajdonosai például plusz feliratokat, további werkfilmeket és mozielőzeteseket, vagy éppen minijátékokat tölthetnek le a lemezen megvásárolt film mellé.

A Pioneer egyelőre nem hozta nyilvánosságra új Blu-ray lejátszóinak részletes műszaki paramétereit és árát, annyi azonban tudható, hogy -- ahogy az elvárható -- az összes készülékre kerül majd HDMI v1.3-as kimenet (a lejátszók támogatják a 12 bit Deep Color üzemmódot HDMI-n keresztül), mindegyik kezeli majd az 1080p24p üzemmódot és mindegyik a Pioneer Kuro fantázianevű kezelőfelületét kapja majd.

Pioneer BD-PLX71
Elsőként a BDP-LX71 jön szeptemberben

A gyártótól származó információk szerint az újdonságok közül két modell, a BDP-51FD és a BDP-LX08 alkotja majd a belépőszintű kínálatot -- ezek októberben kerülhetnek a boltok polcaira, egy hónappal a BDP-LX71 után. A BDP-LX91 csúcsmodell legkorábban télen kerülhet forgalomba.

A Pioneer meglehetősen későn csatlakozott az asztali Blu-ray lejátszókat gyártók táborához. A cég egy évvel ezelőtt jelentkezett az első ilyen készülékkel, ez volt az akkor korszerűnek számító, hálózati médialejásztóként is helytálló BDP-LX70. A Pioneer a fejlett funkciókra hivatkozva meglehetősen borsos árat kért első Blu-ray lejátszójáért cserébe: a készülék 1500 eurós fogyasztói áron debütált tavaly júniusban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.