Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A Toshiba is tervezi netbookját

Bányai György, 2008. július 31. 11:25
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Múlt héten adtunk hírt arról, hogy a Sony is beszáll az alacsony árú netbook-üzletbe, ma pedig a Toshiba fejlesztési fázisban lévő minijéről írhatunk. Az újdonság igen parányi kijelzőt kap, viszont billentyűzet nem kerül a burkolatra.

[HWSW] Múlt héten adtunk hírt arról, hogy a Sony is beszáll az alacsony árú netbook-üzletbe, ma pedig a Toshiba fejlesztési fázisban lévő minijéről írhatunk. Az újdonság igen parányi kijelzőt kap, viszont billentyűzet nem kerül a burkolatra.

A Toshiba eddig is kínált igen kisméretű, ám prémium árcímkés termékeket, az új netbook azonban a jelenlegi sláger Portégé R500 méreteinek mindössze a fele. A parányi alaplapra Intel Atom processzort és 64 gigabájtos SSD meghajtót (pontosabban annak elektronikáját és tárolóchipjeit) forrasztanak. A kétkezes használatra tervezett parányi számítógépházon billentyűzetet ne is keressünk, azonban az 5,6 hüvelykes kijelző érintésérzékeny lesz.

A Toshiba eddig névvel még nem ellátott újdonságán Windows Vista operációs rendszer lehelli életre a hardverelemeket, amelyek között GPS helymeghatározó modult is találhatunk majd, melynek antennája a gépház vonalait a beltérben követi. A Toshiba mellett a múlt héten hírül adott Sony, a Fujitsu, az LG és a leginkább saját hazájában ismert NEC is gondolkodik a hasonló számítógépek bevezetésében.

A Toshiba fejlesztési fázisban lévő alacsony árú netbookja

A gyártó ugyan nem az elsők között, de nem is utolsóként lép az olcsó gépek piacára, a fejlesztési fázisban lévő gépének várható fogyasztói ára még nem ismert, és az sem eldöntött kérdés, hogy maradjon-e a képen látható prototípus 5,6 hüvelykes kijelzője, vagy helyettesítse-e azt egy nagyobb változat. A Toshibás Mark Whittard szerint azonban a jelenleg kiválasztott panel a méretei miatt nehezen olvasható, ő inkább egy nagyobb, akár kilenc hüvelykes kijelzőn nézné a windowsos munkaasztalt.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.