Szerző: Bodnár Ádám

2008. január 21. 15:12

Az SAP által felvásárolt Business Objectsnél folytatja pályafutását Veres Zsolt

Veres Zsolt lett az EMEA régióban a Business Objects kis-és középvállalkozásokért felelős értékesítési igazgatója. Az SAP tavaly ősszel jelentette be az üzleti intelligencia terén piacvezető Business Objects felvásárlását, az ügylet értéke 4,8 milliárd euróra rúgott. A megállapodás értelmében a Business Objects teljesen önállóan működik tovább, azaz nem integrálják a szervezeteket.

[HWSW] Veres Zsolt lett az EMEA régióban a Business Objects kis-és középvállalkozásokért felelős értékesítési igazgatója. Az SAP tavaly ősszel jelentette be az üzleti intelligencia terén piacvezető Business Objects felvásárlását, az ügylet értéke 4,8 milliárd euróra rúgott. A megállapodás értelmében a Business Objects teljesen önállóan működik tovább, azaz nem integrálják a szervezeteket.

Veres Zsolt február 1-től irányítja a Business Objects kis- és középvállalati értékesítési- és go-to market tevékenységét, új pozíciójában Torsten Svenssonnak, az SAP EMEA kis- és középvállalatokért felelős régiós alelnökének tartozik beszámolási kötelezettséggel. "Zsolt elismerésre méltó értékesítési és vezetői múlttal rendelkezik, mely új pozíciójában a regionális tapasztalat, az üzleti érzék, és az SAP alapos ismeretének szerencsés együttesével segíti a céget" -- mondta a kinevezés kapcsán Stewart Oldroyd, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

Veres az elmúlt két évben a visegrádi országokat tömörítő Közép-Európai térség kis- és középvállalatokért felelős kereskedelmi igazgatójaként dolgozott, de 2007 nyarán, Vahl Tamás távozása után egy ideig megbízott ügyvezetőként az SAP élén is állt. Ezt megelőzően Zsolt három évig az SAP Hungary értékesítési igazgatójaként dolgozott, az SAP-hoz való csatlakozását megelőzően pedig több mint tíz éven keresztül az IBM-nél tevékenykedett értékesítési területen. A vezető EMEA régiós feladatait Magyarországról fogja ellátni.

Veres Zsolt utóda az SAP-nál Petr Skorepa, aki a Ciscótól érkezik a német céghez, és február 1-től ő felel a közép-európai térségben a kis- és középvállalatok felé történő kereskedelmi tevékenységért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról