Szerző: Bodnár Ádám

2008. január 8. 14:44

Tavasszal jön az első javítás a Windows Home Serverhez

A 64 bites Vista támogatásával, valamint mentési-visszaállítási funkciókkal bővül az idén a Microsoft Windows Home Server , amelyhez tavasszal adják ki az első javítócsomagot. A Microsoft szokásával ellentétben nem Service Packnek, hanem Power Packnek nevezi a frissítést, arra utalva, hogy abban jórészt új képességek és nem csak hibajavítások érkeznek, valamint ez a név a cég szerint sokkal dögösebb, jobban illik a Home Serverhez.

HIRDETÉS

[HWSW] A 64 bites Vista támogatásával, valamint mentési-visszaállítási funkciókkal bővül az idén a Microsoft Windows Home Server, amelyhez tavasszal adják ki az első javítócsomagot. A Microsoft szokásával ellentétben nem Service Packnek, hanem Power Packnek nevezi a frissítést, arra utalva, hogy abban jórészt új képességek és nem csak hibajavítások érkeznek, valamint ez a név a cég szerint sokkal dögösebb, jobban illik a Home Serverhez.

A Power Pack 1-gyel érkező legfontosabb új képességek között a 64 bites Windows Vista támogatását említhetjük, illetve azt, hogy most már magát a szervert is le lehet menteni a beépített eszközök segítségével -- a Microsoft szerint az augusztusban piacra került Windows Home Server felhasználói ezt a két funkciót hiányolták a leginkább a termékből. Emellett finomítottak a jogosultságkezelésen, valamint lehetővé tették egyszerre több fájl fel- és letöltését is.

A Power Pack 1 telepítése után a Windows Home Server felhasználói számára beépített eszközök állnak rendelkezésre a szerver tartalmának elmentésére, beleértve magát az operációs rendszert is. A Windows Home Servert otthoni PC-k biztonsági mentésére ajánlja a Microsoft, azonban az első változatban egyáltalán nem volt lehetőség a mentések mentésére, vagyis ha egy hardverhiba vagy más ok miatt a gép tönkrement, a felhasználók ott állhattak fontos adataik nélkül.

Arról azonban nem ejtett szót a Microsoft, mikor javítja azt, a bizonyos esetekben adatvesztést okozó hibát, amelyre még karácsony előtt derült fény. Az egyik termékmenedzser akkor azt mondta, a fejlesztők éjt nappallá téve dolgoznak a javításon, de még mindig nem lehet tudni, mikor fog megjelenni. A felhasználóknak egyébként a frissítés miatt nem kell aggódniuk, mivel a Windows Home Server képes saját magát automatikusan frissíteni, így amikor a hibajavítás megjelenik, egyből felkerül majd a gépekre, ha az automatikus frissítési szolgáltatás engedélyezve van.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 06:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.