Szerző: Bodnár Ádám

2008. január 17. 12:25

Szoftvertesztelésben, bevezetésében segít a HP új szolgáltatása

Magyarországon is megjelenik a HP Application Lifecycle Optimization (ALO) szolgáltatáscsomagja, amely a Mercury Interactive 2006-os felvásárlásával megszerzett technológiákon alapul. Ennek keretén belül a HP ügyfelei segítségére siet a szoftverek tesztelése, finomhagolása és bevezetése terén.

[HWSW] Magyarországon is megjelenik a HP Application Lifecycle Optimization (ALO) szolgáltatáscsomagja, amely a Mercury Interactive 2006-os felvásárlásával megszerzett technológiákon alapul. Ennek keretén belül a HP ügyfelei segítségére siet a szoftverek tesztelése, finomhagolása és bevezetése terén.

A Quality Center és a Performance Center segítségével a HP abban segít az ügyfeleinek, a szolgáltatás igénybevevőinek, hogy alkalmazásaikat hogyan teszteljék bevezetés előtt, miképp javítsák a minőségüket, teljesítményüket. A HP akár a teljes tesztelési és bevezetési folyamatot szolgáltatásként tudja biztosítani, így a megrendelő a saját üzleti működésére koncentrálhat. A HP szerint az ALO szolgáltatások igénybe vételével mérsékelhető a teszteléssel, bevezetéssel és telepítéssel járó kockázat, illetve költség.

Kristóf Judit, a HP marketing-igazgatója lapunk érdeklődésére elismerte, ma még nem tudatosult mindenkiben, hogy a szoftverek minőségbeli hiányosságai -- amik adott esetben komoly veszteségeket okozhatnak -- helyes tervezéssel, folyamatokkal és eszközökkel kezelhetővé válnak. A vezető mindazonáltal úgy véli, a hazai piac már megérett egy ilyen típusú szolgáltatás bevezetésére. "Kerestek már meg minket azzal, hogy a tesztelés a cégnek nem a alaptevékenysége, ezért szívesen rábízná szakértőre ezt a feladatot" -- mondta Kristóf.

A HP igény szerint képes az ALO szolgáltatást igénybe vevő ügyfélnek komplett tesztstratégiát kidolgozni a folyamatok, emberi erőforrások és a rendelkezésre álló idő függvényében, módszertani tanácsadást nyújtani a fejlesztés menetéhez, a roadmapek kidolgozásához, az éles bevezetés előtt teljesítmény-teszteket és funkcionális teszteket végezhet szimulált környezetben. Change Impact Testing a vállalatirányításai alkalmazások életciklusában rendszeresen előforduló változtatások, patch-ek bevezetésének minőségbiztosítását javítja, a tesztelési ráfordításokat csökkenti, illetve a bevezetési kockázatokat csökkenti azáltal, hogy kiértékeli a változtatásoknak az alkalmazás egyes komponenseire gyakorolt hatását.

"A HP Quality Center és HP Performance Center termékekhez kapcsolódó szolgáltatásokat főként olyan vállalatoknak ajánljuk, akik lépni szeretnének az alaptevékenységet támogató alkalmazások minőségének javítása érdekében, és szakértelemhiánnyal, esetleg munkaerőhiánnyal küszködnek az informatika ezen területén" -- mondta Dacher László, a HP ALO szolgáltatásokért felelős vezetője. Kristóf Judit szerint elsősorban a pénzügyi szektorban, illetve nagyvállalatok esetében pénzügyi, ERP alkalmazásoknál merülhet fel igény ilyen szolgáltatásokra -- akár folyamatosan, akár egyes fejlesztési, bevezetési projektek mentén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról