:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. január 11. 09:49

Frissítették a Vista első javítócsomagjának kiadásra jelölt változatát

A Microsoft frissítette a Vista SP1 RC-t, az új változatot azonban már nem adják ki, csupán 15 ezer kiválasztott tesztelőhöz -- köztük szoftver- és hardverfejlesztő cégekhez, vállalati felhasználókhoz és a tesztprogramra regisztrált fogyasztókhoz -- juttatják el. Az RC1 Refresh az MSDN és TechNet előfizetői számára sem lesz hozzáférhető.

[HWSW] A Microsoft frissítette a Vista SP1 RC-t, az új változatot azonban már nem adják ki, csupán 15 ezer kiválasztott tesztelőhöz -- köztük szoftver- és hardverfejlesztő cégekhez, vállalati felhasználókhoz és a tesztprogramra regisztrált fogyasztókhoz -- juttatják el. Az "RC1 Refresh" az MSDN és TechNet előfizetői számára sem lesz hozzáférhető.

A Vista SP1-ben főképp hibajavítások és a teljesítményt fokozni hivatott finomítások kapnak majd helyet -- utóbbiakkal kapcsolatban azonban szkeptikusak a tesztelők, az eddigi összehasonlítások ugyanis azt mutatják, a Vista semmivel sem gyorsul az SP1 előzetes változatának telepítése után. A javítócsomagban érkezik néhány új funkció is, a BitLocker például már képes lesz több meghajtót is titkosítani, illetve változások történtek az asztali keresőben is. A Vista SP1 megnehezítheti -- egy kis időre -- a kalózok dolgát is, olyan kódok kaptak helyet a csomagban, amelyek kivédik a legnépszerűbb aktivációs trükköket.

A legújabb asztali operációs rendszer első javítócsomagjának kiadásra jelölt változatát egy hónapja tette elérhetővé a Microsoft, az RC-t bárki letöltheti és kipróbálhatja. Az RC-t most az eddig beérkezett visszajelzések alapján frissítették, a Microsoft szerint most már valóban a végső simítások következnek a szervizcsomagon. A Vista SP1-et a Windows Server 2008-cal egyszerre ígéri a Microsoft, utóbbinak a hivatalos bemutatója február végén esedékes.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.