Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az alkalmazás-virtualizáció területén erősít a Thinstall felvásárlásával a VMware

Bodnár Ádám, 2008. január 16. 12:53
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megvásárolta az alkalmazás-virtualizációs megoldásokat fejlesztő és forgalmazó Thinstall vállalatot a VMware. Az ügylet még ebben a negyedévben lezárulhat.

hirdetés
[HWSW] Megvásárolta az alkalmazás-virtualizációs megoldásokat fejlesztő és forgalmazó Thinstall vállalatot a VMware. Az ügylet még ebben a negyedévben lezárulhat.

A Thinstall technológiái a VMware desktop-virtualizációs megoldásait erősítik majd. Az asztali gépeken az alkalmazás-virtualizáció azt jelenti, hogy az alkalmazások teljesen elválnak az asztali gép hardverétől, az operációs rendszertől és a fájlrendszertől, és telepítés nélkül is futtathatók. A megoldás előnye, hogy az egyes alkalmazások teljesen izoláltak, ami nagyobb biztonságot és stabilitást jelent (egy alkalmazás sem hat a többiek működésére), valamint ideális esetben nullára csökkenthető a meglevő alkalmazások tesztelése az új operációs rendszereken. A Thinstall technológiája "agentless", vagyis kliensoldalon nem igényel semmilyen különleges szoftvert, elég neki egy 32 bites Windows (NT/2000/XP/Vista).

Az 1999-ben alapított, magánkézben levő San Franciscó-i vállalat akvizíciójával kapcsolatos pénzügyi részletek nem nyilvánosak, csupán annyit tudni, hogy a húszfős céget a VMware Palo Altó-i főhadiszállására költöztetik át. A Thinstall honlapja szerint a cégnek mintegy 600 ügyfele van, köztük a NASA, a General Electric, az Egyesült Államok védelmi minisztériuma, az Egyesült Álllamok adóhvatala, a Qualcomm és a Lucent.

A desktop virtualizáció az utóbbi időben lett felkapott téma az informatikában, elsősorban az alkalmazások menedzselésének megkönnyítése miatt. Az informatikai szakembereknek egyre nagyobb fejfájást okoz, hogy a vállalatoknál üzemelő asztali gépeken futó alkalmazásokat kezeljék, elsősorban azok sokszínűsége miatt. A virtualizáció segítségével az új szoftverek bevezetése egyszerűsíthető, hiszen azokat nem kell minden desktop gépre külön telepíteni, hanem indításkor egy szerverről töltődnek le a kliensre. Így a frissítést, javítást, beállításokat és módosításokat is egy helyen kell elvégezni.

A Thinstall technológiáit a VMware Virtual Desktop Infrastructure-be integrálják, de ez a folyamat legkorábban 2008 második felében zárulhat le, addig a Thinstall termékek továbbra is önállóan lesznek elérhetők a VMware kínálatában. A VMware egyúttal bejelentette, hogy megvásárolja a virtualiációs megoldások bevezetésével és tanácsadással foglalkozó Foedus vállalatot, ennek az ügyletnek a pénzügyi részleteit sem hozták nyilvánosságra.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.