:

biztonság archívum - 2007 május

2007
május

0

Plazmapanelek cseréjével próbál versenyképes maradni a Hitachi és a Matsushita

2007. május 29. 17:01

[News.com] A Matsushita Electric Industrial -- melyet főként Panasonic márkájú szórakoztatóelektronikai termékeiről ismerhetünk-- és a Hitachi együtt küldi harcba a jövőben plazmapaneljeit: a két vállalat megállapodott, hogy a Matsushita 103 hüvelykes, a Hitachi pedig 85 hüvelykes képátlójú panelekkel látja el partnerét a következő üzleti évtől.

0

Új szelek fújnak a Magyar Telekomnál: a T-Online és az Emitel beolvad, a T-Systems átalakul

2007. május 29. 15:27

A Deutsche Telekoméhoz hasonló változások küszöbén áll a Magyar Telekom. Amint azt lapunk is megírta , Németországban megszűnt a T-Com márka, a fogyasztóknak szánt összes szolgáltatást a T-Home brand alatt kínálja a cég. Ennek a folyamatnak az előfutára lehet a Magyar Telekom bejelentése, amely szerint a T-Online és az Emitel is beolvad a T-Comba. Nem nehéz továbbgondolni a folyamatot: a következő lépés alighanem itthon is a T-Com márkanév megszüntetése lesz.

0

A Cisco kezébe kerül a BroadWare

2007. május 29. 10:19

A Cisco Systems végleges megállapodást kötött az IP-alapú videomegfigyelő rendszerek piacvezetőjeként számon tartott BroadWare Technologies felvásárlásáról. Az ügylet lezárására várhatóan még ebben a pénzügyi negyedévben, vagyis július vége előtt sor kerül. A megállapodás pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

0

Meglepetést keltett az OpenOffice makróférge

2007. május 25. 09:15

[Techworld] Egy teljesen ártalmatlan féreg bizonyítja, hogy még nem áldozott le a makróvírusoknak: a szerencsétlen módon magának a Sophosnak is továbbított SB/Badbunny-A féreg az OpenOffice sérülékenységét kihasználva támad, különböző platformokon különböző módon továbbítva magát. A féreg valószínűleg csak egy proof-of-concept kód, mely csupán azt akarja bebizonyítani, hogy lehetséges ilyen férgek elkészítése.

0

Nyilvánosan tesztelhető lesz az IBM AIX 6

2007. május 24. 14:59

Korábbi ígéretének megfelelően az IBM meghirdette az AIX 6 UNIX operációs rendszerének publikus bétaprogramját, elsőként a platform történetében. A korábbi zártkörű teszteléssel szemben az új AIX bétáját bárki kipróbálhatja, aki rendelkezik a futtatásához szükséges megfelelő IBM-hardverrel. Az év közepére ígért, vagyis hamarosan induló program támogatást természetes nem kínál, a tapasztalatokat azonban nyilvánosan is meg lehet osztani.

0

Remek teljesítményt mutat a Lenovo - gatyába rázták a volt IBM-üzletágat

2007. május 24. 14:11

[Associated Press/Reuters/HWSW] Váratlanul erős negyedévet zárt a Lenovo, a világ negyedik legnagyobb PC-gyártója. A vállalat vezére úgy kommentálta az eseményeket, hogy most elsőként immár mint az új Lenovónak megfelelő a teljesítmény. Elemzők is elismerően nyilatkoztak a cég fejlődéséről, és többen bizalmukat fejezték ki a további javulással kapcsolatban is.

0

Az STMicróval közös vegyesvállalatba szervezi ki flash memóriagyártó tevékenységét az Intel

2007. május 22. 16:28

Vegyesvállalatot hoz létre flash memóriachipek gyártására az STMicroelectronics és az Intel. Az egyelőre ismeretlen nevű cégben az Intelnek 45 százalékos, az STMicroelectronicsnak 48 százalékos tulajdonrésze lesz, a fennmaradó hányadot pedig a kaliforniai Francisco Partners nevű magántőke-társaság birtokolja majd, amely 150 millió dollárt fektet be.

0

Alacsonyabb patronárakkal támad a Kodak a tintasugaras nyomtatók piacán

2007. május 22. 14:23

[News.com] Lehetséges, hogy nem is a piacon lévő ellenfelektől, hanem az új belépőktől kell félnie a nyomtatópiac királyának, a HP-nak: a tesztek szerint a piacra -- önállóan, hiszen a Lexmarkkal közösen már jóideje jelen van -- frissen belépő Kodak tintasugaras, multifunkciós nyomtatói a kellékek terén támadnak. Bár a nyomtatók valamivel drágábbak, mint a piacvezető hasonszőrű termékei, a Kodak tintapatronjai csupán fele annyiba kerülnek. A kellékanyagok árát nem vehetjük félvállról, hiszen egy gyakrabban használt nyomtató esetén a szükséges tintapatronok ára egy évben akár a nyomtató árának kétszeresét is elérheti.

0

Virtualizációs labort adott át a BME-n az Intel

2007. május 15. 16:28

Virtualizációs Kompetencia Központot adott át a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az Intel. A vállalat támogatásával létrejött laborban a következő tanévtől kezdve az Informatikai infrastruktúra tervezése tantárgy keretében az Intel platformfelügyeleti és virtualizációs technológiáját (AMT) bemutató tananyag is elérhető lesz a hallgatók számára.

0

Két kis céget vásárolt fel az SAP

2007. május 15. 09:35

A Bécsben jelenleg is zajló Sapphire konferencián az SAP két vállalat felvásárlását jelentette be, a Wicom Communications technológiái a cég ügyfélkapcsolati megoldásait erősítik, a MaXware pedig azonosságkezelési know-howval erősíti a NetWeavert. A Wicom akvizíciója a múlt héten lezárult a MaXware felvásárlására pedig egy-két héten belül pont kerül. A tranzakciók pénzügyi részletei nem kerültek nyilvánosságra.

0

Microsoft: védelem a preparált Office-dokumentumokra alapozott támadások ellen

2007. május 14. 15:14

A Microsoft hamarosan egy olyan eszközt bocsát a vállalatok részére, amelynek segítségével az Office 2003 alkalmazásai az Office 2007-hez hasonló védelmet élvezhetnek. A Microsoft Office Isolated Conversion Environment (MOICE) a preparált dokumentumokra épülő támadásokat hivatott kiszűrni, amelyek az utóbbi év során szinte havi rendszerességgel bukkantak fel -- általában a javítások megjelenését követő napokban (0-day Wednesday).

0

A szabad szoftverek terjedésének a támogatás és bizalom hiánya szab gátat

2007. május 11. 11:40

[Forrester Research/HWSW] A vállalatok többségét nem érdekli, hogy nyílt vagy zárt forráskódú-e a szoftver, a kérdés nem tényező azok kiértékelésekor -- derül ki a Forrester Consulting által elvégzett felmérésből. Ezzel szemben az adoptáció legnagyobb gátját a megfelelő támogatás hiányában látják. A Unisys megbízásából készült tanulmány közel ötszáz észak-amerikai és európai vállalatot szondáztatott meg.

0

Vista-támogatás és rendkívül hasznos képességek a VMware Workstation 6-ban

2007. május 10. 14:50

Megjelent a VMware legújabb virtualizációs szoftvere, a Workstation 6, mely a napokban közzétett új linuxos kvm-hez hasonlóan immár támogatja a Vistát is. Az új virtualizációs gép ezenkívül természetesen számos újdonságot felvonultat, köztük a szinte azonnal klónozást, multimonitoros támogatást, vagy a virtuális gépek háttérben való futtatásának képességét, de a felvétel/visszajátszás funkció sem figyelmen kívül hagyható.

0

Már a Vista is virtualizálható Linuxon a kvm révén

2007. május 8. 15:02

Megjelent a Linux kvm legújabb kiadása, pontosabban két napon belül kettő is, hála egy ronda hiba gyors javításának, melynek legnagyobb újítása a Vista vendég operációs rendszer támogatása. A kernel-szintű virtualizációs gép (kernel-based virtual machine) kvm-22 kiadása ezenkívül jelentős teljesítménybeli fejlődést is felmutat, vagyis tovább csökkent a virtualizáció jelentette veszteség.

0

Számos kritikus hibát javít kedden a Microsoft

2007. május 4. 10:20

[News.com] Nem kevesebb mint hét biztonsági frissítés-csomagot tesz közzé jövő hét kedden -- a szokásos időpontban, a hónap második keddjén -- a Microsoft, melyek között egy úgynevezett zero-day hiba javítása is megtalálható. Azokat a hibákat nevezik így, melyeket már felhasználnak internetes támadások során. A hét javítás ismeretlen számú biztonsági frissítést tartalmaz a Windows operációs rendszerekhez, illetve az Office és BizTalk szoftverekhez.

0

A Xerox átvette a vezetést a multifunkciós lézeres eszközök piacán

2007. május 3. 13:04

A Xerox piacvezetővé lépett elő a multifunkciós lézeres eszközök hazai piacán -- derül ki az IDC kutatási adataiból. 2006-ban a Xerox a színes A3-as lézer multifunkciósok és az A3-as lézer multifunkciós berendezések összevont (színes és fekete-fehér) szegmensét is vezette. A vállalat 2007-ben a tavaly megszerzett vezető pozíciói megtartására törekszik.

0

A Sonynak csak húsz év után sikerült megbuktatnia Kutaragit

2007. május 2. 14:54

Múlt héten bekövetkezett az, ami már régóta várható volt: Kutaragi Ken, a PlayStation atyja lemondott a Sony Computer Entertainment International (SCEI) elnök-vezérigazgatói posztjáról. Az űrt nem meglepő módon Hirai Kazuo tölti majd be, aki már tavaly átvette az operatív feladatokat Kutaragitól, miután az SCE amerikai leányát vezette éveken át. Kutaragi megbuktatásában természetesen a PlayStation 3 (PS3) körüli problémák is szerepet játszottak, a valódi okokat azonban a mérnök személyiségében és több évtizedes pályafutásában lelhetjük fel.