biztonság archívum - 2007 június

2007
június

0

Az elsőségre pályázik a hazai noteszgéppiacon az Acer

2007. június 28. 14:59

Az elsőségre pályázik a noteszgéppiacon az Acer, idén 45 ezer notebook értékesítését tűzték ki célul. Egri Csaba, hazai képviselet vezetője szerint azonban más stratégiát folytatnak mint versenytársaik, nem szeretnének beszállni a gyilkos árversenybe.

0

Érkezik a Spiceworks ingyenes rendszerfelügyeleti alkalmazás új verziója

2007. június 27. 14:49

Új változata jelent meg a Spiceworks IT Desktop ingyenes (!) felügyeleti szoftvernek, amelyet elsősorban kis- és középvállalatoknak szán a gyártó. A most kiadott 1.6-os verzió legfontosabb újdonsága a távvezérlés Microsoft Remote Desktopon vagy VNC-n keresztül, amelyet a felhasználók elsöprő többsége kért. Az új változat fontos képessége még a Windows Vista támogatása.

0

A HP kezébe került az SPI Dynamics

2007. június 22. 10:03

A HP felvásárolja a magánkézben levő SPI Dynamics vállalatot, amely webalkalmazások biztonsági értékelését (assessment) támogató szoftverek és szolgáltatások szállítójaként ismert. Az egyezség pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, az akvizíció várhatóan a harmadik negyedévben zárul le. Az SPI Dynamics a HP szoftverüzletágába olvad be.

0

Windows Vista: biztonságból jeles

2007. június 22. 09:12

Újabb biztonsági összehasonlításban szerepelt kiemelkedően a Windows Vista. A legújabb asztali Windowsban a megjelenést követő hat hónapban jóval kevesebb sebezhetőséget fedeztek fel mint a legnépszerűbb versenytárs operációs rendszerekben -- derül ki a Microsoft Trustworthy Computing Group stratégiai vezetőjének, Jeff Jones-nak a blogbejegyzéséből .

0

Többé-kevésbé eltalálta a trendeket a McAfee előrejelzése

2007. június 21. 16:07

Felülvizsgálta korábbi előrejelzéseit a McAfee Avert Labs, de az internetbiztonsági vállalatnak alapvetően sikerült eltalálnia a trendeket, jóslataik többé-kevésbé váltak valóra. A távolról irányítható botok számának csökkenése azonban éppúgy meglepte a céget, mint a mobiltelefonokat célzó rosszindulatú programok, és a képeket tartalmazó spamek számának mérséklődése.

0

Hivatalosan is elindult a Fujitsu Siemens Computers Kft. szolgáltatási üzletága

2007. június 20. 16:09

Minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet a vállalati IT-infrastruktúrák gazdaságosságát és megbízhatóságát növelő szolgáltatásokra a Fujitsu Siemens Computers Kft. Globális lépésként -- a Siemens egyik üzletágát még 2006-ban felvásárolva, majd integrálva -- új divíziót hozott létre IT Product Services (ITPS) néven, mellyel most hivatalosan is belépett az informatikai szolgáltatások piacára.

0

Integrálni kell az információs társadalomba az időseket

2007. június 18. 14:55

Közismert tény, hogy a fejlett világ népessége öregedik, ami egyre nagyobb gazdasági nyomást jelent az egyes országok számára, ahogyan a társadalmakon belül egyre növekszik a inaktívak aránya -- nem kivétel ez alól az Európai Unió. Az Európai Bizottság ezért egy programot indított annak érdekében, hogy a idősödő korosztály jobban be tudjon illeszkedni az információs társadalomba, amivel a cél társadalmi és gazdasági aktivitásuk emelése, életkörülményeik javítása a személyre szabottabb egészségügyi és szociális szolgáltatások révén. A program mellett több 1 milliárd eurót fordítanak majd olyan technológiák kifejlesztésére, amelyek ezt a célt szolgálják.

0

Hat év alatt megháromszorozódhat a személyi navigációs készülékek piaca

2007. június 15. 15:05

[VS] Az iSuppli legfrissebb jelentése szerint megháromszorozódhat a hordozható navigációs berendezések, PNA-k és GPS-es PDA-k piaca 2012-ig. A növekedést nem utolsósorban az autóban is használható navigációs eszközök generálják majd, sokan inkább ilyen készülékeket választanak a beépített, jóval drágább és kötöttebb -- néha csak más extrákkal együtt rendelhető -- autós berendezések helyett. Utóbbiak ráadásul csak a drágább autókhoz elérhetők.

0

Egyszerűen nyomon követhető a szerverek biztonsági állapota a PatchMeterrel

2007. június 13. 08:53

A nagyvállalatoknál végzett üzemeltetési és sérülékenység-javítási tapasztalatai alapján új, a rendszergazdák munkáját segítő termékkel jelent meg az Atigris. A PatchMeter egy add-on komponens a Systems Management Server 2003-hoz, amely grafikusan ábrázolja a windowsos szerverek biztonsági állapotát. A vállalat szerint a termék pár nap alatt bevezethető az olyan környezetekben, ahol a kiszolgálókra telepítve van a System Management Server 2003 kliense.

0

A Dell a kétutas rack szerverekre fogad

2007. június 12. 09:43

A Dell szerint riválisai indokolatlanul erőltetik rá blade rendszereiket a piacra, ugyanis a szerverszobák és adatközpontok nem mindegyike áll készen a nagy teljesítmény- és energiasűrűséget produkáló blade-ek fogadására, ráadásul számos feladat futtatására alkalmasabbak lehetnek a rack kivitelű gépek. A vállalat úgy látja, hogy nem formátum alapján kellene a szervereket megközelíteni, hanem a feladathoz és a környezethez igazítani a használatukat. A Dell ugyanakkor új blade-megoldást is piacra dob hamarosan, melynek sűrűsége a HP c-Class blade rendszeréhez hasonló.

0

Már a grafikus kártyához is hozzáfér a Parallels Mac-eken futó virtualizációs szoftvere

2007. június 8. 14:00

Sok Mac-es nem igazán tudja, hogy a BootCamp mellett más megoldás is létezik arra, hogy az Intel szívvel szerelt Macintosh számítógépén -- nyilván szükségből -- Windows operációs rendszert is futtasson. A Parallels szoftvere sokkal kényelmesebb, mint az operációs rendszerváltással operáló BootCamp, melynél a rendszer betöltődése során kell kiválasztanunk, hogy melyik operációs rendszerrel akarunk dolgozni, váltás csak újraindítással lehetséges.