biztonság archívum - 2007 július

2007
július

0

Torrentszervereken terjed a Vista két meglepetés javítócsomagja

2007. július 31. 10:48

Két Vista javítócsomagot, számos apró, fontos javítást összesítő gyűjtőcsomagjait tett közzé a Microsoft a Windows Server 2008 bétatesztelőinek a hétvégén. A két javítócsomag -- minő meglepetés -- nem sokáig maradt a bétatesztelők kíváltsága, felbukkantak több weboldalon, jelenleg pedig torrentszervereken keresztül is letölthetők.

0

Süllyedő hajóra hasonlít a memóriapiac

2007. július 31. 10:13

Az iSuppli legújabb, 2007 második negyedéves számai drámai visszaesést mutatnak a memóriapiacon, a rohamosan eső átlagos eladási árnak köszönhetően a bevételek is hihetetlen mértékben zuhantak. A negyedévet egyedül egy kis gyártónak, az Etron Technologynak sikerült átvészelnie, aki az előző negyedévhez képest növelte is bevételeit, illetve a Samsungnak, akinek a legnagyobb gyártók közül a legkisebb visszaesést kellett elkönyvelnie.

0

Három új modellel frissíti az NV kompakt fényképezőgép-családot a Samsung

2007. július 30. 14:29

Három új modellel hajt végre vérfrissítést a kompakt NV (New Vision) fényképezőgép-családon a Samsung: az NV8 modell számozása egyben a képérzékelő felbontását is jelzi, az NV15 tíz megapixeles, az NV20 pedig 12 megapixeles szenzorral szerelt. A vékony, elegáns dizájnú, fekete rozsdamentes acél ruhába öltöztetett kamerák továbbörökítették a Smart Touch kezelőfületet, mely a készülék hátoldalán a 2,5 hüvelykes kijelzőt öleli körül számtalan gombra szaggatva.

0

A nagy szoftvercégek egyre jobb munkát végeznek a biztonság terén

2007. július 26. 12:11

[Computerworld/HWSW] Egyre jobb munkát végeznek a szoftvercégek, ha biztonságról van szó: a legsérülékenyebb programok gyártóinak termékeiben lényegesen kevesebb a biztonsági rés mint öt évvel ezelőtt -- derül ki az IBM Internet Security Systems X-Force csapatának stratégiai igazgatója által összegyűjtött adatokból .

0

Elhagyja az SAP Hungaryt Vahl Tamás

2007. július 24. 09:51

Közös megegyezéssel távozik az SAP Hungary éléről Vahl Tamás ügyvezető igazgató, a vállalat vezetését ideiglenesen megbízott vezetőként Veres Zsolt, az SAP regionális kis-és középvállalatokért felelős értékesítési igazgatója veszi át. Vahl Tamás utódlásáról az SAP a következő hónapokban dönt.

0

Kétmilliárd euró zsebpénzt adna a Tele Atlasért a TomTom

2007. július 23. 14:07

[Bloomberg] Nem kevesebb mint 2 milliárd eurót adna a navigációs rendszerek piacát vezető TomTom a nem csak digitális térképeket készítő, értékesítő Tele Atlasért. Az amszterdami vállalat 21,25 eurót adna egy-egy Tele Atlas részvényért, mely 28 százalékkal magasabb, mint a július 20-ai záró ár. A bejelentés a TomTom részvényeire is hatással volt, az elmúlt öt hónap legmagasabb emelkedését könyvelhették el ma délig.

0

Új kereskedelmi vezérigazgató-helyettest nevezett ki a Montana

2007. július 23. 14:02

Új kereskedelmi vezérigazgató-helyettest nevezett ki a Montana Takács Gábor személyében, aki 2006-ban került a vállalathoz és eddig kereskedelmi vezetői feladatokat látott el. Az eddigi kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, Kun Éva mostantól elnöki anácsadói minőségben támogatja tovább a vállalat működését.

0

Tovább gyorsul a Novell valósidejű operációs rendszere

2007. július 16. 16:38

Tavaly ősszel valósidejű végrehajtáshoz kapott támogatást a Linux kernel, majd néhány nappal ezt követően a Novell megkezdte saját szervermegoldásának a SUSE Linux Enterprise Real Time 10-nek (SLERT 10) a szállítását. A SLERT 10 a mainstream kernelen túlmenően is tartalmaz fejlesztéseket a Concurrent Computer révén, melyek a még alacsonyabb válaszidőket, kiszámíthatóbb futásidőket és a nagyobb teljesítményt célozzák. A Novell nemrég közölte, júliusban szállítják hozzá a szervizcsomagot, az SP1-et, mely magába foglalja SUSE Linux Enterprise Serverhez kiadott javítócsomagot is.

0

Rootkittel hallgatták le a görög miniszterelnök telefonját

2007. július 13. 13:43

[Techworld] Még mindig folyamatban van az a vizsgálat, mely szerint még a legmagasabb szinten is okozhatnak meglepetéseket a mobiltelefonos rendszereket manipuláló szoftverek, kémek. A görög miniszterelnök és több más felső hivatalnok telefonját a hívásokat kezelő, régi kapcsolók szoftverébe épített rootkitekkel figyelték, hallgatták le beszélgetéseiket. A beillesztett kód csak akkor bukott le, amikor azt távolról frissíteni próbálták, az SMS-kezelésben történt változtatás pedig megszólaltatta a vészcsengőket.

0

Leköszönhet a Motorola vezérigazgatója

2007. július 12. 14:01

A Motorola ma profitfigyelmeztetést tett közzé, a második negyedévben várhatóan veszteséget fog elkönyvelni a cég. Sőt, közölték, hogy a mobiltelefonos üzletágtól nem is várnak nyereséget az év végéig -- hivatkozva a gyenge európai és ázsiai eladásokra.

0

Letölthető az AIX 6 bétája

2007. július 11. 17:11

Magyar idő szerint tegnap estétől hozzáférhetővé vált az AIX 6 béta változatának binárisa. Az IBM UNIX operációs rendszerének legújabb változata teljesen szabadon hozzáférhető az IBM szerveréről, letöltéséhez mindössze egy IBM ID szükséges jelszóval, melyeket egy gyors regisztrációval létrehozhatunk, ha nem rendelkeznénk vele. Az AIX 5L-lel binárisan kompatibilis rendszert egy megfelelő IBM hardveren kelthetjük életre.

0

Közel tucatnyi biztonsági frissítést tett közzé tegnap a Microsoft

2007. július 11. 11:13

Nem kevesebb mint 11 frissítést tett közzé a Microsoft a szokásos időpontban, a hónap második keddjén, melyek közül öt kritikus besorolást kapott, így feltétlenül telepítendő. Az MS07-039 jelzésű frissítés például a Windows 2000 Server és a Windows Server 2003 operációs rendszerek alatt futó Active Directory-ban javít két komoly LDAP-ellenőrzéses hibát.

0

Meglepően jó teljesítményről számolt be az LG.Philips

2007. július 10. 16:35

[Bloomberg/Korea Times] Meglepte az elemzőket az LG.Philips LCD (LPL), a világ második számú LCD-panelgyártója, mikor közzétette második negyedéves jelentését. Egy évnyi folyamatos veszteséget követően a koreai-holland vegyesvállalkozás végre nyereséget tudott kipréselni magából, ráadásul jelentőset, köszönhetően a panelárak emelkedésének. A cég ezzel egy negyedévvel megelőzte korábbi vállalását a profitabilitás visszaszerzésében.

0

Közel lehet az Xbox 360 teljesen új változata, és egy árcsökkentés is

2007. július 9. 18:04

[Mercury News/HWSW] Hamarosan egy teljesen új revíziójú Xbox 360 érkezhet a piacra, de elemzők szerint a Microsoft még előtte árat is fog csökkenteni. A mindkét Xbox előkészületeiről és tervezéséről könyvet író Dean Takahashi szerint a Microsoft éppen az új revízió tesztelését végzi, mielőtt beindulhatna a tömegtermelés, mely alacsonyabb termelési költség mellett halkabb, megbízhatóbb működéssel kecsegtet, remélhetőleg pontot téve az eddig botrányos minőség rendbetételének végére.

0

Mától olcsóbb a PlayStation 3

2007. július 9. 10:09

Miután a Sony elnöke, Ryoji Chubachi pénteken határozottan cáfolta, hogy a vállalat a PlayStation 3 árának csökkentésére készülne, a vállalat mától 599 helyett mégis csak 499 dollárért kínálja a konzolt az Egyesült Államokban. Jack Tretton, a Sony Computer Entertainment America vezetője szerint a vevői visszajelzésekből egyértelműen kiderült, hogy a PlayStation 3 magas ára sokakat tartott vissza a vásárlástól.

0

Oracle: üzleti intelligencia kis- és középvállalatoknak

2007. július 4. 11:23

Kifejezetten kis- és középvállalatoknak szánja Business Intelligence Standard Edition One nevű integrált üzleti adatelemzési és adattárház rendszerét az Oracle, amely 5 és 50 felhasználó közötti lincenckonstrukcióban érhető el.

0

Új ultrahordozható noteszt és mobil munkaállomást mutatott be a Dell

2007. július 3. 12:44

A Dell ma bemutatta két új noteszgépét, a Latitude D430-at és a Precision M4300-at. Az új noteszek az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal legújabb, július 20-án életbe lépő Energy Star 4.0 energiatakarékossági szabványának is maradéktalanul megfelelnek.

0

Névre szóló vírussal támadják a vállalati középvezetőket

2007. július 3. 10:36

[News.com/HWSW] A MessageLabs jelentése szerint a múlt héten ismeretlenek egy nagyszabású célzott támadást intéztek vállalati felsővezetők ellen. A személyre, névre szóló e-mailekben előre preparált Office-dokumentumok voltak, amelyeket megnyitva egy adattolvaj-alkalmazás indult el az áldozatok számítógépén.